Jättetalangen debuterar i Formel 1

Listan på alla team och förare till F1 2019

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Dom Romney/LAT Images / Williams Racing

SPORTBLADET

George Russell gör F1-debut 2019.

Därmed finns det bara fyra platser kvar - alla andra förare är bekräftade till Formel 1 2019.

– Jag har drömt om F1 i hela mitt liv, säger 20-åringen.

Charles Leclerc var den stora snackisen när han debuterade för Alfa Romeo Sauber 2018, han stöttades av Ferrari och hade vunnit både GP3 och Formel 2.

Han behövde bara en säsong för att visa sina kunskaper och 2019 kör han för Ferrari, intill den fyrfaldige mästaren Sebastian Vettel.

Nu är det dags för nästa supertalang att göra F1-debut. Britten George Russell stöttas av Mercedes, vann GP3 som debutant 2017 och leder Fomula 2 under sin första säsong i serien under F1. Han har även visat bra resultat som testförare för Mercedes och 2019 kör han Formel 1.

För Williams.

– Det är en stor ära för mig att få köra för ett team som bär ett sådant arv. Jag har drömt om F1 i hela mitt liv och det känns helt overkligt att jag ska får ställa mig på samma startlinje som de förare jag har beundrat i hela mitt liv, säger Russel som har skrivit på ett kontrakt över flera säsonger.

16 av 20 förare till F1 2019 är bekräftade

Han blir den tredje brittiske föraren i F1 2019 vid sidan av Mercedes Lewis Hamilton som är på väg att vinna sin femte VM-titel och Lando Norris debuterar för McLaren.

2019 sker stora förändringar inom F1, Sverige står för första gången sedan 2013 utanför F1 och flera meriterade förare byter team. Kimi Räikkönen lämnar Ferrari för Sauber och Daniel Ricciardo Red Bull för Renault. Faktum är att än så länge är det bara Mercedes och Haas som behåller båda sina förare från 2018.

I och med att Williams har bekräftat en förare är sexton av tjugo förare till F1 2019 bekräftade. Det återstår fyra lediga platser, två hos Force India där Lance Stroll, son till en av teamets ägare (Lawrence Stroll) väntas ta en av platserna och sedan har Toro Rosso en förarplats kvar intill Daniil Kvyat som gör comeback och Williams en intill debutanten George Russell.

Alla team och förare som är bekräftade till F1 2019

Mercedes: Lewis Hamilton, Storbritannien och Valtteri Bottas, Finland.

Ferrari: Sebastian Vettel, Tyskland och Charles Leclerc, Monaco.

Red Bull: Max Verstappen, Nederländerna och Pierre Gasly, Frankrike.

Renault: Daniel Ricciardo, Australien och Nico Hülkenberg, Tyskland.

Haas: Romian Grosjean, Frankrike och Kevin Magnussen, Danmark.

McLaren: Carlos Sainz, Spanien och Lando Norris, Storbritannien.

Alfa Romeo Sauber: Kimi Räikkönen, Finland och Antonio Giovanazzi, Italien.

Team som har minst en förarplats ledig

Toro Rosso: Daniil Kvyat, Ryssland är bekräftad. Det ryktas om Brendon Hartley, Nya Zeeland, Pascal Wehrlein, Tyskland och Esteban Ocon, Frankrike.

Williams: George Russel, Storbritannien. Det ryktas om Sergei Sirotkin, Ryssland, Robert Kubica, Polen, Esteban Ocon, Frankrike och Nikita Masepin, RysslandMarkelov, Ryssland.

Racing Point Force India: Sergio Perez, Mexiko är bekräftad. Lance Stroll, Kanada, Esteban Ocon, Frankrike och Nikita Mazepin, Ryssland.

Publicerad:

LÄS VIDARE