Smederna utklassade serieledarna

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ESKILSTUNA. Seriefinalen mellan Smederna och Rospiggarna blev aldrig någon match.

Två raka femettor i det fjärde och femte heatet dödade spänningen när Eskilstunalaget stod för en styrkedemostration och vann med klara 54–36.

– Vi rasar ihop fullständigt, säger Rospiggarnas lagledare Micke Teurnberg.

Det var upplagt för en rafflande seriefinal mellan serieledarna Rospiggarna och tvåan Smederna i Eskilstuna under tisdagskvällen.

Men det blev aldrig riktigt spännande.

Två raka femettor från Smederna i det fjärde och femte heatet genom Niels-Kristian Iversen, Pontus Aspgren, Krzysztof Buczkowski och Mikkel Michelsen gjorde att hemmalaget gick i från till 20–10.

Stefan Jerrevång.
Stefan Jerrevång.

Doyle poängbäst

Den ledningen släppte laget senare aldrig upp.

Detta trots att australiensaren Jason Doyle körde helt fantastiskt för Rospiggarna. Han släppte bara en enda poäng och var hela matchens bästa poängplockare med 17 inkörda.

– Vi tar 36 poäng och Jason Doyle kör in hälfen av dom. Det är bara tur att han är med, annars vet jag inte hur det här hade slutat. Det är bara han som vinner heat. Vi rasar ihop fullständigt. Smederna är bra, men riktigt så här ska det inte bli. Det var en fullständig genomklappning, säger Rospiggarnas lagledare Micke Teurnberg uppgivet.

Styrkedeomstration

Smederna med 54–36 och gick upp i serieledning efter att dansken Niels-Kristian Iversen varit poängbäst med tolv inkörda poäng, en mer än storstjärnan Fredrik Lindgren som inkasserade elva.

– Vi är mycket nöjda med matchen vi kväll. Jag tycker vi är stabila rätt igenom från gubbe ett till sju och får med oss ett mycket bra resultat, säger Lindgren till Sportbladet.

Var det en styrkedemostration?

– Ja, det kan man nog säga. Vi gör den här matchen riktigt bra. Vi låter de aldrig komma in i matchen, det känns egentligen behagligt hela vägen. 

Lagen möts i Hallstavik redan imorgon för returmöte, då med Rospiggarna som hemmalag.

– De är grymt hemmastarka och deras bana är lite knixig. Men vi går för seger där.

Oavsett reultat under onsdagens match har Eskilstunalaget skaffat sig ett utmärkt läge att ta hem bonuspoängen.

Publicerad:

LÄS VIDARE