Glädjebeskedet – nyckelspelare tillbaka

Och Solskjaers speciella drag inför stormötet

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

På söndag tar Manchester United emot Liverpool på Old Trafford.

Inför mötet öppnar Solskjaer nu upp för att plocka in extra inspiration från sin förra tränare – Sir Alex Ferguson.

Solskjaer lämnade också positiva besked kring två av Uniteds nyckelspelare.

På söndag drabbas två av Englands största rivaler samman när United ska försöka stoppa Liverpool från Premier League-titeln.

Matchen, kommer i ett viktig skede av säsongen då Manchester United försöker befästa sin position i topp fyra, samtidigt som Liverpool spelar för ensamt ligaledning, och ett steg närmare pokalen.

Goda besked

Under fredagen höll Ole Gunnar Solskjaer presskonferens inför stormatchen där han gav glädjebesked till alla United-supportrarna.

– Jesse Lingard ser okej ut och jag hoppas också att Martial hinner tillbaka, men vi får se. Vi har fortfarande ett par dagars träning kvar, de behöver vara en del av det om de skulle ha någon chans att delta i matchen, säger norrmannen.

Glädjande besked för Martial och Lingard
Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Glädjande besked för Martial och Lingard

Bjuder in ikonen

Sir Alex Ferguson lämnade Manchester United 2013 men han syns än i dag på nästan varje United-match. Han vet också vad det betyder att möta just Liverpool.

– Jag har ingenting emot om han (Ferguson) vill komma och ta ett snack med spelarna innan matchen. Det betydde så mycket för honom att gå om dem i antal titlar, säger Solskjaer.

Stor del av förhandssnacket har handlat om vad Manchester United kommer göra för att inte tillåta Liverpool vinna titeln. Ole Gunnar Solskjaer säger att laget måste fokusera på sitt eget och inte på de andra.

– Vi fokuserar inte på City och Liverpool, utan oss själva. Det är tre lag som slåss om titeln och tre lag som slåss om fjärdeplatsen, säger han.

▪▪▪

Liverpool då? Jodå, Klopp mötte även han media och meddelade att han har i princip en helt frisk trupp.

– Lovren kommer missa matchen och vi har även Joe (Gomez) borta sedan ett tag tillbaka. Annars inget nytt att rapportera, alla är friska, säger han och fortsätter:

– I vanlig fall brukar jag få besked tre veckor i förväg om någon är skadad. Än i dag har jag inte fått något så jag hoppas att det fortsätter vara så, säger tysken.

Manchester United vs Liverpool spelas på söndag med start 15.05.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Solskjaer och Ferguson
Publicerad:

LÄS VIDARE