Talar ut: ”Jag hade festat väldigt hårt”

Publicerad:

SPORTBLADET

Lewis Hamilton avslöjar orsaken till olyckan

Foto: AP

Lewis Hamilton var inblandad i en krock med sin bil och var på väg att missa Formel 1-tävlingen i Brasilien till helgen.

Nu avslöjar F1-stjärnan orsaken till olyckan.

– Jag hade festat väldigt hårt, säger Hamilton till BBC.

Här om dagen publicerade stjärnan Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton, 30, en bild på sin Instagram där han avslöjade nyheten att han varit med om en trafikolycka.

”Jag har haft feber och var med om en olycka i Monaco i måndagsnatt. Det har egentligen ingen med att göra, men det finns människor som vill dra nytta av situationen och tjäna lite snabba pengar. Ingen person blev skadad, men bilen tog självfallet skada och jag snuddade vid en stillastående bil, skrev Hamilton.

Reportrar stoppades

Olyckan var också anledningen till att 30-åringen reste en dag senare än normalt till Formel 1-tävligen i Brasilien och väl på plats i Sydamerika vägrade britten svara på frågor om vad som hade hänt.

– Det är min ensak, svarade britten innan en talesperson från Hamiltons team in klev in och förbjöd reportrar från att ställa frågor om olyckan.

Men nu har Hamilton talat ut.

I en intervju med BBC har Hamilton avslöjat orsaken till varför olyckan med sin Pagani Zonda – värderad till drygt 21 miljoner kronor – inträffade runt 04.30 på tisdagsmorgonen.

”Resultatet av hårt festande”

– Det var resultatet av att jag hade festat väldigt hårt och inte fått så mycket vila de senaste tio dagarna, säger Hamilton.

– Jag kände mig slutkörd. Jag hade hållit igång dygnet runt och försökte hinna med träningspass vilket gjorde att jag inte hade fått så mycket sömn.

Hamilton säkrade nyligen segern i F1-serien och tog därmed sin tredje världsmästartitel.

Grand Prix-tävlingen i Brasilien körs på söndag.

Publicerad: