Diggins stöd till Frida Karlsson efter hotellskadan

”Döm henne inte”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ULRICEHAMN. Frida Karlssons hotellskada under Tour de Ski väckte stor uppmärksamhet.

Nu får hon oväntat stöd av Jessie Diggins – som gjorde en liknande olycka före jul.

– Döm henne inte. Vi är bara människor, säger amerikanskan.

Jessie Diggins vann Tour de Ski. En av de tänkta utmanarna till totalsegern var Frida Karlsson. Men den unga svenskans äventyr slutade med platt fall på hotellrummet.

Frida Karlsson skadade sig när hon gjorde en chin i hotelldörrens foder.

Skadan blev uppmärksammad efteråt. Och nu rider amerikanska Jessie Diggins ut till svenska stjärnans försvar.

För tre dagar sedan publicerade Jessie Diggins en video på sitt Instagram. På filmen ser man hur hon tränar på hotellrummet, en vana som blivit återkommande för skidåkarna under pandemin. Jessie Diggins gör bland annat en chin, när man hänger i en stång (eller ett dörrfoder...) och drar sig uppåt. Men stången trillar ner och skidåkaren ramlar platt på rumpan.

”Var snälla mot henne”

I kommentarerna skriver flera personer om att Diggins gör en ”Frida Karlsson”.

Den amerikanska stjärnan svarar: ”Även proffs gör misstag”.

För Sportbladet berättar Jessie Diggins, efter tredjeplatsen i lördagens sprint i Ulricehamn, att olyckan skedde före Tour de Ski, men att hon publicerade inlägget delvis för att ge Frida Karlsson stöd.

– Många var väldigt tuffa mot henne efter det. Men jag kände att vi måste visa att ibland händer det saker och vi är inte perfekta. När jag hörde vad som hände för Frida under Touren tänkte jag att attans, det där gjorde jag ju också. Jag vet att det sker.

– När folk frågar vad jag tänker kring hennes olycka så tänker jag att misstag sker. Döm henne inte, var snäll mot henne. Hon är ung och lär sig. Ibland händer det för oss också och vi är inte unga. För mig var det viktigt att visa att man behöver inte vara perfekt för att vara en bra skidåkare. Det är viktigt att visa att det är mänskligt att fela, säger hon.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Jag hade tur...”

Frida Karlsson har fått lida av sviterna efter sin skada som innebar att hon bröt Tour de Ski.

– Jag hade tur..., säger Diggins.

Diggins har haft en strålande säsong hittills och vann hela Tour de Ski. En bidragande faktor enligt henne själv är erfarenhet:

– Jag tror att en del av förklaringen är att när man börjar bli äldre absorberar man all den träning som man har lagt ner genom åren. Sen har man blivit smartare. Förhoppningsvis... Man lyssnar på kroppen mer, vet när man behöver hålla igen och när man kan pusha sig själv i träningen.

– Jag har lite större möjlighet att se den stora bilden, säger 29-åringen.


Missa inte VM-bibeln om skidor, skidskytte och alpint!

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE