SHL-profilerna tar steget in i tv-rutan

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Ölvestad och Rudslätt klara för Discovery Networks

Jimmie Ölvestad.
Foto: TT
Jimmie Ölvestad.

Jimmie Ölvestad och Daniel Rudslätt är förknippade med Djurgården respektive AIK.

Nu är dock duon presenterade som Discovery Networks Sweden nya expertkommentatorer.

– De svenska klubbarna ser allvarligare på turneringen nu än för några år sedan, det visade sig i vintras då två svenska lag spelade final, säger Rudslätt i ett pressmeddelande.

Foto: TT
Isabel Boltenstern.

Jimmie Ölvestad och Daniel Rudslätt har tillsammans gjort runt 1 000 SHL-matcher.

Nu är Djurgården- respektive AIK-profilen klara för Discovery Networks Sweden där de kommer att vara kanalens nya expertkommentatorer under Champions Hockey League-sändningarna.

– De svenska klubbarna ser allvarligare på turneringen nu än för några år sedan, det visade sig i vintras då två svenska lag spelade final. Ska SHL räknas som den tredje bästa hockeyligan i världen måste klubbarna bevisa det i Champions Hockey League, säger Daniel Rudslätt i ett pressmeddelande.

Rudslätt debuterar på torsdag

Rollen som expertkommentator kommer att delas mellan Rudslätt och Ölvestad.

I premiärsändningen på torsdag inleder Rudslätt som expert när Djurgården tar emot finska Tappara.

– Djurgården har större förväntningar på sig i år, både från ledning och fans. Jag förväntar mig att de kommer att föra spelet och äga pucken. Tappara är en bra motståndare som kom tvåa i finska ligan senast, säger Rudslätt.

"Kul satsning"

I studion kommer två andra nyförvärv, Isabel Boltenstern och Valentina Lizana Wallner, att hålla till för att styra CHL-sändningarna.

– Det är första gången som jag arbetar med en kvinna i det här jobbet. Att vi dessutom båda är födda på 90-talet känns som en kul satsning av Discovery Networks Sweden. Det ska bli spännande att tillsammans kunna erbjuda tittarna bra hockey och bra stämning, säger Boltenstern.

Publicerad: