TOKYO. Felix Claar gjorde sin 89:e match för säsongen mot Danmark.

Ingen handbollsspelare i världen har spelat fler den här säsongen.

– Nu har jag tre kvar, säger han efter segern mot Danmark

Förra sommaren lämnade Felix Claar Alingsås för danska Ålborg.

Det blev starten på en osannolik debutsäsong som utlandsproffs.

Ålborg vann den danska finalen, spelade cupfinal och blev årets sensationslag i Europa när man gick till en helt oväntad Champions League-final med Claar som lagets bäste spelare i slutspelet.

I januari gjorde Claar mästerskapsdebut med att vara med och ta Sverige till en lika sensationell VM-final.

– Det har varit en helt sjuk säsong som gått över all förväntan, säger han.

87 tävlingsmatcher

När vi slår ihop alla matcher i danska ligan, slutspelet, danska cupen, Champions League, EM-kval, VM, OS-kval och OS så har Claar nu spelat 89 matcher, varav 87 har varit tävlingsmatcher (23 av dem landskamper). Han har bara missat två matcher med Ålborg och en träningslandskamp.

Sportbladet har kommit fram till att Claar därmed måste ha spelat flest matcher i världen av alla handbollsspelare den här säsongen.

Målvakten Mikael Aggefors missade visserligen bara en match med Ålborg och har varit uppsatt på lika många landskamper som Claar.

– Men han sitter på bänken i hälften av matcherna, ler Claar.

Kanske inte hälften, men Claar har en poäng: Aggefors har inte varit på planen i lika många så Claar har s-p-e-l-a-t flest matcher.

Felix Claar

Match oftare än var fjärde dag

Från den 3 augusti då Ålborg spelade sin första träningsmatch till den 20 juni, när Ålborg avslutade säsongen spelade Claar 84 matcher (sedan kom ett uppehåll och därefter började OS med hittills fem matcher).

Det blir en match oftare än var fjärde dag under den ordinarie säsongen?

– Det är helt sjukt, svarar Claar.

På tisdag spelar han och landslaget kvartsfinal i OS mot Spanien.

– Nu har jag tre matcher kvar, konstaterar Claar och syftar på kvarten, semin och finalen i OS.

Han gjorde sin bästa match i turneringen i segern mot Danmark. Det var också den första matchen han fick starta i Tokyo.

– Alltid skönare att starta. Det var kul att få spela mycket och gå på mycket dueller framåt. Det kändes bra i dag men fortfarande är det några skott till som jag ska sätta.