Anonyma Guif slog stjärnspäckade Sävehof

Uppdaterad 2017-09-19 | Publicerad 2017-09-18

Anonyma Guif vs stjärnspäckade Sävehof.

Jodå, det kunde sluta på mer än ett sätt.

– Vi är en lagmaskin. Vi har ingen superstar som skjuter oss till vinst varje gång, säger Guifs 19-åring Erik Persson till C More efter 29–28-segern.

Sävehof gör en storsatsning för att utmana Kristianstad om herraväldet i handbollsligan.

Till Eskilstuna och mötet med Guif kom man till exempel med...

...ligatränarnas drömspelare, och årets hetaste värvning, Johan Jakobsson.

...211-faldige landslagsmannen Jonas Larholm, OS-silvermedaljör precis som Jakobsson.

...förre Bundesligavinnaren Per Sandström.

...nye lagkaptenen Joakim Larsson som har nio år i Tyskland i sitt cv.

...supertalangen som är Ola Lindgrens drömvärvning – William Bogojevic.

Saknade storstjärnan

Mot det ställde fattiga Guif upp utan sin storstjärna Robin Andersson och med...

...ett gäng unga spelare som, till skillnad från jättelöftena i Sävehof, nästan aldrig figurerar på listor över våra främsta framtidsmän, som Jesper Lindgren, Erik Persson och Marcus Ekman.

...en av Kristianstad ratad kantspelare i Emil Hansson.

...en enda a-landslagsman – andremålvakten Herdeiro Lucau, 30, som gjort två landskamper.

Dessutom hade inte spelmotorn Daniel Ekman någon av sina större kvällar (även om han satte viktiga 29–27) och det dröjde det till den 53:e minuten innan klubbikonen Mathias Tholin gjorde sitt första mål.

”En lagmaskin”

Ändå lyckades Guif besegra Sävehof med 29–28 (14–13). Hemmalaget gick upp i en tremålsledning efter 45 minuter och efter att bland annat 37-årige tredjemålvakten(!) Richard Larsson gått in och räddat en straff med sju minuter kvar kunde Guif hålla undan.

– Vi är en lagmaskin. Vi har ingen superstar som skjuter oss till vinst varje gång, säger Erik Persson till C More.

Den 19-årige högernian från Västerås gjorde sex mål och överglänste den betydligt mer namnkunnige högerniokollegan Johan Jakobsson på andra sidan.

Och på vänsternio smällde 22-årige Jesper Lindgren från Ludvika också in sex mål.

1752 åskådare var på plats i den nya arenan.

– Sjukt skönt att få vinna inför alla fansen här hemma, säger Persson.

Bajens första seger

Vinsten var faktiskt den tredje raka mot Sävehof.

– Guif spelade rätt bra efter sina resurser, som de alltid gör. Vi hade lite för många slarvfel, säger Jonas Larholm, som var bäste sävehofare både i spelet och i målprotokollet med sju fullträffar, till C More.

Därmed har Sävehof ”bara” en poäng efter två matcher.

I de två andra matcherna vann Alingsås inte oväntat mot Skövde, som annars inlett serien fint med två raka segrar: 30–22.

Och i 08-derbyt mellan Ricoh och Hammarby tog Bajen sin första seger i höst: 29–27. Därmed står Ricoh fortfarande på noll poäng efter tre matcher.