”Har inte samma förutsättningar som norskorna”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ebba Andersson hade ingen chans att hänga med norskorna.

Efter långloppet var hon besviken på skidorna.

– I dag hade jag inte lika bra material som norskorna, säger Andersson.

Ebba Andersson var bra med i jakten på Therese Johaug under långloppet i Ski Tour 2020. Men plötsligt hade Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg fått en stor lucka i en utförskörning.

– Jag kände mig ganska pigg och släppte upp Ingvild så att hon skulle dra. Då får de några meter till mig och så har jag ingen chans att jobba ikapp det. Jag är inte särskilt glad nu, säger Ebba Andersson och fortsätter:

– I dag hade jag inte lika bra material som norskorna.

– Det är tråkigt. Vi försökte inte rycka ifrån eller göra något speciellt. Hon verkade stark så jag förstår verkligen om hon är missnöjd med skidorna. Jag blev överraskad när Heidi sa att vi fick en lucka, säger Ingvild Flugstad Östberg.

Ebba blev fyra i dag.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ebba blev fyra i dag.

”Det är frustrerande”

Andersson var märkbart besviken efter fjärdeplatsen som gör att hon också tappar i totalen.

– Det är jättefrusterande för jag upplevde inte att jag var särskilt trött. Det var inte så att jag kände att jag förbrukat mina krafter. Det är också frustrerande att känna att det inte biter när jag försöker gå ikapp, säger hon.

På frågan om Ebba Andersson är besviken på vallateamet säger hon så här:

– Om jag är besviken på vallateamet? Nä men de gör så gott som kan för att vi ska ha så snabba skidor som möjligt. Sen är det frustrerande för jag kände att det hade en stor betydelse för mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE