Absurt självmål sänkte Linköping: Chockad

Publicerad:

SPORTBLADET

Ett dråpligt självmål sänkte Linköping i SSL-mötet med Växjö.

Helt ohotad råkade 19-årige Filip Samuelsson skicka in bollen i egen bur.

– Jag har bett alla om ursäkt i omklädningsrummet, säger han.

Åtta minuter kvar av tredje perioden och ställning 4–4.

Linköping jagar fjärdeplatsen i innebandyns högstaserie och byter med bollen i egen ägo. Backen Filip Samuelsson ska rulla igång ett uppspel, närmaste motståndare är tio meter bort, men tillslaget är bedrövligt.

Bollen slinker rakt in i eget mål. Vid en första anblick ser det ut som att han siktar, vid en andra är det uppenbart en felträff.

19-åringen lyfter lika förvånat som besviket händerna mot pannan. Försöker ta in vad som skett.

”I stunden var jag chockad”

5–4 till Växjö blir 6–4 innan slutsignalen ljuder, Linköping stannar på plats sex och Samuelsson går rakt ut till sina lagkamrater och säger förlåt.

– Man har mått bättre. Det ska jag inte ljuga om. Det här är det tyngsta sättet man kan förlora på, säger han när Sportbladet ringer upp.

Vad hände?

– Bollen la sig lite för långt ut på bladet och jag fick en felträff. Men jag fattade inte riktigt själv vad som hände, det ser man på bilderna. I stunden var jag chockad.

Vad säger det om ditt psyke att du ändå gick ut och körde nästa byte – att du inte drog en handduk över skallen och gav upp?

”Ska ta det som lärdom”

– Ja, det säger väl något. Hade det varit för några år sedan skulle jag inte ha klarat av det, men jag har lärt mig mycket. Det satt kvar i bakhuvudet, men jag spelade.

Vi vill inte bara gotta oss i olycka. Känns det okej att svara på de här frågorna?

– Ja. Jag är bara glad att kunna ta på mig förlusten. Det var mitt fel. Jag bad alla om ursäkt och spelar för det bästa laget på det sättet, för alla bara stöttar en.

En dag kanske du kan le åt saken.

– Ja. Någon dag ska jag bara ta det som en lärdom.

Publicerad:

LÄS VIDARE