Frölunda stormar mot ny final i CHL

Publicerad 2017-01-10

Frölunda står med ena skridskon i CHL-finalen.

Fribourg-Gotteron blev en munsbit hemma i Frölundaborg och besegrades med klara 5–1.

För Växjö ser det dock tuffare ut efter 1–2 hemma mot Sparta Prag.

Frölunda HC

Frölunda stormar mot en titel i Champions Hockey League.

I den första semifinalen mot Fribourg-Gotteron behövde de regerande mästarna knappt förta sig och vann komfortabelt.

Schweizarna hängde med bra i en period och gick till första pausvilan med ställningen 1–1.

Men när Frölunda la in en extra växel i mittperioden hängde gästerna inte med.

Klockan stod på 6.54 när Mats Rosseli-Olsen blev helt fri och satte 2–1 mellan benen på målvakten.

Tillbaka från JVM – gjorde mål

Kort därpå ökade Henrik Tömmernes på till 3–1 på ett märkligt sätt. Halv fri med målvakten sökte backen Sean Bergenheim, men missade pucken som i stället gled in i mål.

Luften gick definitivt ur motståndarna när Roselli-Olsen 20 sekunder in i tredje perioden stänkte in 4–1.

Matchen slutade 5–1 efter att Jacob Larsson fick punktera tillställningen i sitt första framträdande i Frölunda efter junior-VM.

Fribourg-Gotteron har därmed ett berg att bestiga inför nästa veckas returmöte då laget på hemmaplan måste ta igen fyra mål.

Uddamålsförlust för Växjö

Lika enkelt gick det inte för Växjö som en timme senare tog emot Sparta Prag i den andra semifinalen.

Hemma i Vida arena blev det förlust med 2–1 inför 1347 åskådare, vilket innebär att returen lever i högsta grad där Vakers måste vända på ett måls underläge.

Sparta Prag tog en tidigt tvåmålsledning i första perioden, men Josh Hennessy satte i tredje perioden en reducering som kan visa sig bli viktig till nästa veckas returmöte.