Motorsport

Marcus Ericsson körde upp sig tio platser i Ohio

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Marcus Ericsson satsade allt i första kurvan.

Det lade grunden för en fin femteplats i Mid-Ohio.

– Femma är ett bra slutresultat att bygga vidare på sikta, säger han.

– Vi ska se till att kvala bättre i Indianapolis om två veckor, då kan vi satsa på både pall och vinst.

Plats 15 i kvalet till Honda 200 på Mid-Ohio gjorde att Marcus Ericsson hade tuffa förutsättningar inför racet. Men svensken gav sig inte.

Istället satsade han allt i den första kurvan av kvällens lopp i IndyCar och det gav resultat. Ericsson körde om nio konkurrenter redan i inledningen av loppet och han fortsatte att leverera. Det gav honom plats fem i det lopp som Colton Herta vann.

– Hela teamet kring bil nummer åtta gjorde en mycket bra insats, bra körning, riktigt bra start, bra strategi och bra depåstopp. Verkligen en laginsats, säger Ericsson till Sportbladet.

– DE var oerhört skönt att få studsa tillbaka efter en sämre gårdag.

Felix Rosenqvist avtryckt

För Felix Rosenqvist var söndagens lopp en besvikelse. Kort efter starten var Santino Ferrucci inblandad i en incident med Colton Herta i kampen om ledningen. Ferrucci trycktes ut i gräset och när han återvände till banan var däcken blöta, han hade ingen kontroll på bilen utan tryckte av både Alex Palou och Felix Rosenqvist.

Svensken körde in i däckbarriären och blev stående.

– Jag såg att Ferrucci var ute i gräset och tänkte att han inte kunde ta sig upp på banan igen, jag kunde inte se honom när det smällde för då hade jag jag redan passerat, men han körde ju in i sin teamkompis Palou och han körde in i mig, säger Felix Rosenqvist till Sportbladet.

– Han körde bara rakt in på banan där det kommer 20 bilar i full fart, det blev som pingpongbollar. Sjukt. Otur. Jag kände att vi hade nästan en garanterad pallplats om vi hade kommit igenom. Det var riktigt trist.

Trots två tiondeplatser i Ohio behåller Scott Dixon ledningen i mästerskapet. Tre deltävlingar återstår av säsongen i IndyCar, nästa avgörs på GP-slingan i Indianapolis den 2 oktober.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Seger för Will Power i Indycar - Rosenqvist avancerar

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Indycar

Marcus Ericsson

Felix Rosenqvist