Så tänder du grillen: 7 bästa tipsen

Smarta supertändaren alla vill ha

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grilla burgare till matchen? Ja, tack! Våren är på ingång och så är även årets grillsäsong. Här hittar du de 7 bästa tipsen på grilltändare.

Tändvätska? Nej! Alla experter avråder från att använda tändvätska, ja till och med hålla det borta från allt som rör mat och andra livsmedel. Dels är det inte bra för miljön, men sedan kan det faktiskt ge smak till det du grillar.

– Vissa menar att det är det som ”smakar grill”, men det stämmer inte. Skippa tändvätskan och kör på säkra kort istället, säger Per Ehrlund, grillexpert och rutinerad grillinstruktör med många fina utmärkelser.

Att få till den perfekta glöden kan vara både svårt och tidskrävande, så kom ihåg att tända grillen minst en halvtimme innan du vill börja grilla.

Här nedan får du några bra tips på grilltändare.

Elektrisk tändare

Superpopulära Looft Lighter I tänder grillen eller brasan snabbt, säkert och miljövänligt. Den startar din grill på 60 sekunder med enbart varmluft och funkar lika bra på kol, briketter och ved. Med Looft Lighter behöver du aldrig använda giftig tändvätska igen. Smart och praktiskt hela våren och sommaren.

Skorstenständare

Tänd kolgrillen med en smart så kallad skorstenständare. Häll i briketter, tänd och låt det brinna. När de fått fin glöd häller du ut alltihop i grillen, låter värmen öka ett tag och sedan är det dags att börja grilla. Det går snabbt, blir ett jämnt resultat och du slipper all rök och jobbigt os.

Tändpåsar

Tändpåsar är ett smart hjälpmedel för enkel och säker tändning av grillen eller öppna spisen. Förpackningen innehåller en tunna fylld med 100 tändpåsar samt 400 extra påsar att fylla på med vid behov. Påsarna brinner i alla väder, då de är paketerade i 100 % giftfri brännbar folie. Alla tändpåsarna brinner lika bra, ingen avdunstning vid öppnande av burken, enkel att hantera, luktfri, kladdar inte och är lätt att ta med sig. Ingen explosionsrisk utan helt enkelt ett mycket smidigt sätt att hantera upptändningen på. Köp tändpåsar hos Granngården här.

Tändkuber

Miljövänliga tändkuber som gör det enkelt att tända kol och briketter så att grillen är klar att använda inom kort. 48 st. Köp hos Garden Store här.

Weber-tändare

Påfyllningsbar tändare där du kan justera lågan efter situation. Den är utrustad med bra grepp och barnspärr och hjälper dig att tända både ljus och tändkuber på ett säkert sätt inför grillningen. Köp den här.

Glöm inte kol och briketter!

Granngårdens grillkol ger en snabb upptändning och en härlig smak av kolgrillat. Granngårdens grillbriketter ger en jämn och ren glödbädd med lång brinntid. Både kol och briketter är FSC-märkta och DNV-certifierade, vilket är kvalitetscertifiering med marknadens högst ställda krav gällande grillkol och briketter.

Köp grillkol hos Granngården här!

Köp briketter hos Granngården här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.