Drama när Dalen kämpade sig till första segern

Publicerad 2017-03-20

Storvreta vann de första två kvartsfinalerna mot Dalen och hade med sig 11–1 i målskillnad. Det såg ut att bli en enkel kvartsfinalserie.

Men i dag klev ett taggat Dalen ut och vann med 4–2 – efter en hel del dramatik.

– Det är starkt av oss att reda ut det i dag, säger en av Dalens målskyttar Mattias Ljunggren.

Det var en tredje kvartsfinal med mycket känslor mellan Storvreta och Dalen i kväll.

Men trots att Storvreta inför matchen hade vunnit båda tidigare kvartsfinalerna och endast släppt in ett mål blev det Dalens kväll.

Dalen som i princip var uträknade innan ledde som mest med 4–1 och trots ett massivt tryck från hemmalaget i den tredje perioden höll de undan och vann med 4–2.

När slutsignalen väl gick var det ett euforiskt lag som firade att de reducerade till 2–1 i den här kvartsfinalserien.

– Det är en riktigt bra match av oss där vi kommer upp i nivå och vi ska vara nöjda, men vi måste vara minst lika bra i nästa match, säger en av Dalens målskyttar Mattias Ljunggren.

Tuff sistaperiod

Lite gnäll och knuffar framför mål i den första perioden blev i den tredje till tacklingar mot huvuden.

Det var halvvägs in i perioden som Storvretas Robin Nilsberth satte in en tackling i huvudhöjd på en Dalenspelare – och Dalens Johan Eriksson reagerade då genom att crosschecka Nilsberth.

I huvudet.

Det blev mycket heta känslor från båda lagen innan Nilsberth och Eriksson fick fem minuters utvisning vardera.

Målkalas för Växjö

Inför Växjö–Pixbo var det hemmalaget som hade med sig två vinster.

Matchen var jämn fram till den sista perioden då Växjö fullkomligt exploderade framåt och gjorde fem mål – på två minuter och tolv sekunder.

Till slut vann de med 9–3, kvartsfinalserien leder de med 3–0 och nu är läget riktigt prekärt för Pixbo som måste vinna nästa match för att hålla sig kvar i slutspelet.