Kristianstad ute ur Champions League

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

IFK Kristianstad drömde om en plats i slutspelet i Champions League.

Arpad Sterbik, 37, krossade drömmen.

– Det är inte så lätt att slå Vardar när han gör 24 räddningar, säger IFK-tränaren Ola Lindgren om Vardars målvaktslegendar, till Kristianstadsbladet.

IFK Kristianstad gjorde som i fjol och åkte ut i gruppspelet i Champions League. Den dubbla SM-mästaren hade allt i egna händer inför rysarmatchen borta mot makedonska Vardar på söndagen.

Gruppsegraren Vardar.

Ett på förhand omöjligt berg att bestiga, och trots att IFK – med Tim Sörensen (sju mål) och Stig Tore Moen (sex) i spetsen – bet ifrån bra och var så nära som 27–28 efter en tung första halvlek, var det en viss målvaktsbjässe som släckte hoppet.

”Ska ha eloge”

Arpad Sterbik växte ut till ett spöke i målet och svarade bland annat för en mäktig frilägesräddning när Philip Henningsson kom stormande vid 26–27. I stället gjorde Vardar 28–26 och vann till slut med 32–29.

– Det är inte så lätt att slå Vardar när Sterbik gör 24 räddningar, säger IFK-tränaren Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

– Vår bleka första halvlek gör ju att vi kommer i underläge och måste jaga. Men vi spelar upp oss och krigar oss in i matchen och gör rejäl fajt av det. Jag tycker killarna ska ha en stor eloge för sin insats.

Kristianstad slutade sist i gruppen och får nu rikta in sig helt på att försvara SM-guldet i maj.

En av IFK:s landslagsspelare, Jerry Tollbring, sträckte sig i samband med en straff och lär bli borta ett tag, oklart hur länge.

Publicerad: