”Vill vara med och ta Sveriges första guld”

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Caroline Seger siktar högt inför OS-året 2021. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Caroline Seger siktar högt inför OS-året 2021. Arkivbild.

SPORTBLADET

Fotbollsåret 2020 blev inte som någon hade tänkt. OS-året 2021 ska bli annorlunda. Det är Caroline Seger säker på:

– Jag vill vara med och ta Sveriges första guldmedalj.

Inför 2020 hoppades Caroline Seger på ett SM-guld med Rosengård och ett OS med Sverige. Det blev varken eller.

– Nej, det blev inte riktigt som planerat, ha ha. Inget SM-guld och ett uppskjutet OS, det har vart ett märkligt år, säger 35-åringen.

Seger och hennes Rosengård lyckades inte ta klubbens tolfte SM-guld, trots en stor ledning i slutet på sommaren. Det var inte godkänt, enligt Seger.

– En andraplats hade kanske varit stort för många, men vi är inte nöjda med det.

Seger säger att klubben hamnade i svacka i slutet av sommaren och lyckades inte hitta tillbaka till formen.

Flöt inte

– Vi hade en stor konkurrenssituation i klubben som vi inte var vana vid. Det var ett tätt spelschema. Många faktorer spelade in, fotbollen flöt inte på helt enkelt.

Året 2021 hoppas Seger, som många andra, blir ett coronafritt år. Att vi alla kan gå tillbaka det normala, vad det nya normala nu blir. Men att ett SM-guld ska bärgas och ett OS ska spelas, det är hon säker på.

Herrarna tog OS-guld i fotboll 1948, men damerna har aldrig lyckats.

– Jag vill vara med och ta Sveriges första guldmedalj. Nu blev ju EM uppskjutet ett år, men dit ska vi också, säger Seger.

Nästa år har Seger chans att slå Therese Sjögrans svenska rekord för flest landskamper. Hon har fem landskamper kvar till Sjögrans 214 stycken.

– Det är ju min allra bästa vän, så det hade varit en lite kul grej. Det har blivit lite av en milstolpe att bara nå 200 landskamper, men att slå rekordet hade varit häftigt, säger Seger.

Europaspel

I mars drar Champions League-spelet igång igen för Rosengård, som slog georgiska Lantjchuti med 17–0 över två matcher i sextondelsfinalen. Lottningen till åttondelsfinalen äger rum i februari, med flera europeiska storlag i potten.

– Vi har ju inte mött europeiskt stormotstånd sedan 2018, så det är lite svårt att veta var de står. Mycket har hänt sedan dess, säger Seger.

Det andra svenska laget i Champions League, Göteborg, stötte på Manchester City redan i första omgången och åkte ut direkt, trots två bra matcher.

– Se på Göteborg som nästan klarade av City. Vi två topplag i Sverige kan absolut rå på de allra bästa i Europa, vilket är väldigt häftigt, säger Rosengårds kapten.

35-åringen har två säsonger kvar på sitt kontrakt med Rosengård. Coronapandemin satte käppar i hjulen för hennes karriärplaner, men än är det inte över.

– Jag hade det så bra planerat med ett EM, ett OS och ett VM. Men nu vet jag inte riktigt. Så länge jag känner mig bra fysiskt och presterar på den nivån jag gör nu, då är jag med, säger Seger.

Publicerad:

LÄS VIDARE