Längdskidor

Karlsson: ”Inte varit 100 procentig på länge”

Av: 

Anna Rydén

SPORTBLADET

FALUN. Att vara skadefri. Det är Frida Karlssons största fokus inför den OS-säsong som väntar, men det finns skador som hon inte kan undvika.

– Då får jag plasta in mig och lägga mig på sängen, säger hon.

Med en slutkörd kropp slutar Frida Karlsson tvåa i loppet över 15 kilometer. Hon får än en gång se sig slagen av Ebba Andersson.

– Det var slitigt alltså. När kroppen inte svarar så är det en kamp mot både huvudet och sig själv, men det är det det som stärker en också så det är ändå viktigt att göra de här tävlingarna. 

Vännen Maja Dahlqvist försöker sätta ord på hur det var att köra 15 kilometer klassisk stil i ett regnigt Falun.

– Ja, fy fan alltså. Man försöker ändå åka lite vårtävlingar för att det är lite kul men det är fan inte kul när det är så här. Jag förstår inte. Det är så hemskt. Det känns så jävla tungt. Jag är helt stum. Jag får typ ingen luft, säger Dahlqvist. 

Hon menar att det ändå kan vara bra att få den här typen av tunga tävlingar efter en lyckad säsong, så att man blir revanschsugen inför det som väntar nästa år. Karlsson håller med.

– Ja, men lite så är det man vill inte bli för bekväm. Vi kommer inte ligga på latsidan efter den här helgen.

”Bra för mig med säsongsvila”

Däremot så kommer Frida Karlsson behöva lite lugn och ro. Hon vill låta kroppen läka.

– Jag tror ändå att det kan vara bra för mig att ta lite säsongsvila. Min kropp är inte 100 procent och har inte varit det på väldigt länge, skademässigt. 

Att hålla sig skadefri ser Frida Karlsson som sin kanske viktigaste nyckel just nu. Det efter en säsong där träningsåret drog igång tidigare än vanligt när coronapandemin ställde in tävlingar. Det blev många träningstimmar på kontot och under hösten rann bägaren över.

– Jag har ju fortfarande tendenser till inflammationer. Ljumsken som jag fajtades med i början av säsongen har ju liksom bitit sig kvar lite grann och jag vill liksom börja med att bara nollställa där. Få bort alla inflammationer som kryper och har sig i min kropp. Se var jag har mina svagheter, varför belastar jag min kropp fel? Fundera på såna små detaljer som kan vara väldigt avgörande.

Det brukar vara full fart runt Frida Karlsson och det kommer det att vara även framöver. För det finns vissa skador som hon inte kan skydda sig mot.

– Just de här dörrkarmarna och de typerna av skadorna kommer jag ha svårt att undvika. Då får jag plasta in mig och lägga mig på sängen, säger hon. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

William Poromaa och Frida Karlsson flyttar isär för OS-satsning

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Frida Karlsson