Tillägnar UFC-segern till bortgångne pappan

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

”Kom inte hem. Utan fortsätt blicka framåt”

Det var de sista orden från Takashi Satos numer bortgångne far till sin son.

En inställd fajt och en coronapandemi senare så fick den japanske UFC-fajtern, till slut, segern han ville tillägna sin pappa.

Det var i februari som den japanske UFC-fajtern Takashi ”Ten” Satos far gick bort. Detta under en tid där Sato var mitt uppe i förberedelserna inför en inplanerad welterviktmatch mot nya zeeländaren Maki Pitolo.

Men Pitolo blev sjuk och fajten ställdes in.

Sedan kom en coronapandemi.

När Takashi Sato till slut, efter lång väntan, fick gå upp i oktagonen igen i helgens UFC-gala i Las Vegas så behövde han bara 48 sekunder innan han säkrat en seger mot amerikanen Jason Witt med en imponerande TKO.

”Följde hans önskan”

På presskonferensen efter fajten berättar japanen om varför han inte åkte hem, och hans bortgångne fars sista ord till honom i februari.

– Det var tre dagar innan han gick bort och det började närma sig slutet. Jag var i USA och tränade. Då sade han till mig att: ”Kom inte hem. Stanna på lägret och fortsätt träna. Fortsätt blicka framåt”. Så jag följde hans önskan och fortsatte kämpa, säger Sato.

30-åringen tillägnade också segern till sin far i ett känslosamt Twitterinlägg.

”Till slut kan jag lämna goda nyheter hem! Jag vann!” skriver Sato.

Poirier vann huvudmatchen

Satos fajt var en av flera fajter i Las Vegas under natten till söndagen, där lättviktsdrabbningen mellan Dustin Poirier och Dan Hooker var huvudnumret. En högintensiv femrondsfajt som Poirier gick segrande ur på domslut.

Galan var den sista på amerikansk mark innan UFC-karusellen rullar vidare till en drös kommande galor på ”Fight Island”, där bland annat Alexander ”Mauler” Gustafsson ska göra comeback.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN