Norges EM-kapten kritiserar Mørks utspel

Av: TT

Publicerad:
Bjarte Myrhol är inte nöjd med Nora Mørks utspel under EM
Foto: TT
Bjarte Myrhol är inte nöjd med Nora Mørks utspel under EM

Läckta privata bilder på Nora Mørk ska bland annat ha florerat i norska herrlandslagets omklädningsrum – och handbollsstjärnan hotar med att sluta i landslaget.

Ett utspel med dålig tajming, menar herrarnas EM-lagkapten Bjarte Myrhol.

Myrhol är tydlig med att han och landslaget stöttar Nora Mørk, men menar att norskan inte borde ha gått ut med sin kritik samma dag som herrarna skulle spela mot Österrike i EM i Kroatien.

På tisdagen ringde Myrhol upp Mørk.

Foto: Christine Olsson/TT
Nora Mørk under VM i Tyskland i december.

"Fel tidspunkt"

– Tonen mellan Nora och mig var bra. Men jag var också direkt och väldigt ärlig med att det här var fel tidspunkt, mitt i ett mästerskap. Min uppfattning är att Nora är minst lika sur på handbollsförbundets hantering av detta som på oss, säger han.

– I Golden League (i oktober) var det spelare hos oss som kontaktade Nora och berättade att hennes telefon säkert var hackad. Detta gjorde de för att stötta Nora. Så gick det en lång period och sedan blossade det här upp strax före jul.

Mørk har kritiserat det norska handbollsförbundet för hanteringen av ärendet, som hon menar borde ha varit löst för länge sedan.

"Det är män från idrotten som inte har velat ge mig en offentlig ursäkt och därför tvingar ut mig i ljuset", skriver hon i ett mejl till nyhetsbyrån NTB.

Stöttas i brev

Sex kollegor från damlandslaget stöttar också Mørk i ett brev till förbundet, skriver VG.

– Vi gav uttryck för att det är väldigt synt att Nora värderar att lämna landslaget. Vi skrev också att förbundet bör komma med en ursäkt, att de tar tag i saken och ser allvaret i den, säger Heidi Løke till tidningen.

De norska herrarna har gått vidare i EM och möter närmast Vitryssland på torsdagskvällen i Zagreb. Laget möter Sverige nästa onsdag, i den sista matchen i mellanrundan.

Publicerad: