Tidigare världsmästaren avslutar karriären

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Den tvåfaldige formel 1-världsmästaren Fernando Alonso avslutar karriären.

37-åringen meddelar sitt beslut i en video på sociala medier.

– Efter 17 underbara år i den här fantastiska sporten är det tid för mig att göra en förändring och gå vidare, säger Alonso.

2005 blev Fernando Alonso den då yngste föraren att vinna VM-titeln i formel 1. Året efter försvarade spanjoren också titeln, men därefter har det gått tyngre.

Förra sommaren berättade 37-åringen att han dock inte gett upp hoppet om att avsluta karriären med en tredje VM-titel.

– Jag vill vinna lopp, jag vill stå på pallen och om allt går åt skogen i år så kommer jag att attackera igen nästa år. Det gör mig bara mer motiverad att vinna. Jag kommer inte att sluta förrän jag har ett bra resultat. Jag tycker att jag för­tjänar det, sa Fernando Alonso då.

Fattade beslutet för några månader sen

Tolv lopp in på årets säsong ligger Alonso på en niondeplats i förar-VM – vilket uppenbarligen är bra nog för att avsluta karriären.

På sociala medier har den tidigare världsmästaren nämligen meddelat att den nuvarande säsongen blir den sista.

Efter 17 underbara år i den här fantastiska sporten är det tid för mig att göra en förändring och gå vidare. Jag fattade det här beslutet för några månader sedan och det var ett fast beslut. Där är fortfarande flera Grand Prix kvar den här säsongen, och jag vill ta mig an dem med mer engagemang och passion än någonsin tidigare, säger Fernando Alonso, i ett uttalande, enligt BBC.

”Nya spännande utmaningar väntar”

Spanjoren vill inte avslöja vad som händer efter säsongens slut, men tidigare har han varit tydlig med att han vill knipa den inofficiella titeln ”Triple Crown”. För att lyckas med det behöver han vinna Indy 500.

– Vi får se vad framtiden har att komma med. Nya spännande utmaningar väntar runt hörnet. Jag upplever en av mina lyckligaste perioder i mitt liv men jag behöver gå vidare och utforska nya äventyr.

Fernando Alonso kör i dag för McLaren och har tidigare i sin formel 1-karriär även representerat Minardi, Renault och Ferrari.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN