Mikaela Laurén: Jag blev lurad på titeln

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Stefan Alfelt

SUNDSVALL. Mikaela Laurén känner sig lurad på sin världsmästartitel av den stora boxningsorganisationen WBC.

– Jag har skrivit till dem och sagt att jag vill boxas för att ta tillbaka titeln jag avsade mig, men de bara förhalar hela tiden, säger Mikaela.

Det var när Mikaela skulle möta Klara Svensson i en VM-kvalmatch i weltervikt som hon var tvungen att avsäga sig sin världsmästartitel för WBC i den tyngre klassen superweltervikt.

WBC bestämde dock att Mikaela skulle bli så kallad Champion Emeritus vilket innebär att hon är ständig första utmanare till den som i hennes frånvaro boxat hem VM-titeln.

– Först svarade de att de inte visste när Ewa Piatkowska (som vunnit den vakanta titeln) skulle försvara titeln och sen slutade de att höra av sig. Jag är väldigt besviken på WBC. Jag har ändå boxats om och vunnit WBC-titeln fyra gånger så jag tycker att de borde vara lite mer försiktiga och ta hand om sina mästare.

Tre scenarier

På lördag möter Mikaela tyskan Verena Kaiser om IBO:s superwelterviktstitel.

Vinner Mikaela finns tre scenarier. Hon lägger av efter en lång och framgångsrik karriär. Hon får sin titelchans för WBC och går upp mot Piatkowska – på WBC:s hemsida står fortfarande att det enda som saknas för en match mellan de två är ett datum.

– Jag har hört att Ewa planerat match samma dag som jag gifter mig, men jag tänker inte boka om kyrktid och lokaltid för 200 gäster för att få boxas.

Tredje scenariot är en returmatch mot Klara Svensson, vilket kanske inte är osannolikt.

Plågat sig hos frisören

Men först ska Kaiser klaras av och inför den matchen har Mikaela Laurén plågat sig extra.

Hos frissan.

– De var minst två som jobbade med att få till flätorna. Ibland tre. Ibland fyra. Och det tog ändå sju timmar innan det var färdigt, säger Mikaela.

– Jag hade verkligen myror i baken. Ont i röven och var svinhungrig. Hårbotten har gjort sjukt ont sen dess därför att det är så många tajta flätor. Så jag har haft lite svårt att sova de senaste nätterna.

Foto: Stefan Alfelt

Måste håret vara så hårt flätat på huvudet när man boxas?

– Inte egentligen men det var länge sen jag gjorde rastaflätor så jag ville göra dem riktigt schyssta den här gången. Men jag tror att det blev lite missförstånd. De gjorde fler än jag hade planerat. Men det blev snyggt i alla fall. Vill du va ́ fin får du lida pin.

Med hårförlängningar har hon dessutom längre hår än hon någonsin haft i ringen.

– Det är kanske inte så jättepraktiskt, men if you look good you play good. De här flätorna håller i tre månader men så länge ska jag inte ha dem eftersom jag ska gifta mig om en månad. Då tänker jag se ganska normal ut, säger Mikaela Laurén.

Publicerad:

LÄS VIDARE