Tionde VM-segern för Johan Kristoffersson

Vann i Tyskland säkrade nästa VM-titel i rallycross

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Tionde VM-segern för Johan Kristoffersson - säkrade VM-titeln för konstruktörer
Foto: Tony Welam
Tionde VM-segern för Johan Kristoffersson - säkrade VM-titeln för konstruktörer

Han gjorde det igen.

Världsmästaren Johan Kristoffersson tog säsongens tionde VM-seger.

– Fast det var tufft den här gången, säger han.

Även om det var svårt, så lyckades han igen. För tionde gången på elva försök.

Johan Kristofferssons 2018 har varit helt makalöst. Under den senaste VM-deltävlingen i Austin säkrade han VM-titeln efter säsongens nionde VM-seger och i helgens deltävling i Tyskland fortsatte han på samma sätt.

Han tog sin tionde VM-seger i rallycross – för den här säsongen.

– Vid flera tillfällen under helgen så tänkte ag ”Det är Buxtehude, jag kommer inte att ta någon pallplats den här gången heller”, säger Johan Kristoffersson efter deltävlingen i norra Tyskland.

– Det var en väldigt tuff helg, det var väldigt jobbig trafik i vissa av kvalen och jag fick göra några väldigt intressanta spårval. Men jag lyckades igen.

Nästa VM-titel i rallycross för Kristoffersson

Han var trea i semifinalen, men klarade återigen av att fokusera på rätt saker och vinna finalen. Därmed säkrade också hans team PSRX VM-titeln för konstruktörer - och svensken har vunnit samtliga VM-titlar de två senaste säsongerna.

– För mig handlar det här sporten och årets mästerskap inte om siffror. Men det är klart att det är härligt att vinna tio VM-deltävlingar.

– Det är någonting som jag kan titta tillbaka på när jag är gammal och har barnbarn i knät. Då kan jag berätta historier för dem om när farfar körde riktigt, riktigt snabbt.

Bakom Kristoffersson körde näste svensk, Mattias Ekström, in som tvåa. Världsmästaren från 2016 är också tvåa i VM när en deltävling återstår av säsongen – i Sydafrika om en månad.

Publicerad:

LÄS VIDARE