...och AIK:s VM-spelare efterlyser nyförvärv

Men efteråt var AIK:s VM-spelare Emma Lundh förbannad på sig själv – och har samtidigt stora önskemål för jumbon.

– Det vore inte negativt att få in nya spelare, säger hon.

Emma Lundh.

AIK:s måltorka har varit stor under säsongsinledningen.

Poängtorkan total.

Men 22 minuter in i årets första Stockholmsderby i allsvenskan hittade laget för första gången målet på hemmaplan.

En pigg Sarah Storck krånglade sig förbi Bajenförsvaret och kunde tillslut sätta bollen bakom Sofia Lundgren.

Men tio minuter kom svaret från gästerna när Emma Jansson sköt in kvitteringen från långt håll.

"Borde avgjort matchen"

AIK:s VM-anfallare Emma Lundh hade i den andra halvleken ett drömläge att avgöra matchen när hon kom fri mot Bajenmålvakten Sofia Lundgren. Men Lundh höll i bollen. Och ingenting hände.

– Jag borde avgjort matchen. Vad händer? Jag väntar för länge och tror att "Fia" ska slänga sig eller något. Men ingenting händer. Jag gör bort mig, det borde vara mål, säger hon.

AIK har fått igång målskyttet efter flera mållösa matcher. Men Lundh står fortfarande på noll.

– Det kanske sitter i huvudet. men jag vet inte. Jag skulle nypit till direkt.

"Inte negativt med nya spelare"

Några fler mål blev det inte i matchen och 1-1 innebar att jumbon tog säsongens första poäng när damallsvenskan tar VM-uppehåll.

– Vi tar med oss en poäng, och att vi tar den mot Bajen. Det var viktigt att de också bara fick en poäng och inte tre och vandrar upp, säger Lundh.

Efter uppehållet hoppas hon att laget, som är otroligt skadedrabbat har fått in nytt material. I inledningen av säsongen har AIK tvingats lyfta upp flera F19-spelare i laget.

– Det vore inte negativt att få in nya spelare. Vi skulle behöva en duellspelare som som går in och vinner bollar och spelfördelar. Gärna äldre. Vi saknar en fysisk spelare, säger hon.

För Kif Örebros Lisa Dahlkvist blev det succé i skadeåterkomsten från start mot topplaget Eskilstuna United. VM-spelaren fick en härlig träff med vänstern och satte bollen i krysset till kvittering 1-1. Matchen slutade sedan 1-2

Samtidigt hade seriesuveräna Rosengård målfest i Skånederbyt mot Kristianstad när laget vann med 7-0 och därmed går till VM-uppehåll med full pott.

Matchen mellan Piteå och Umeå slutade 1-1. Linköping-Vittsjö 2-0.