Västerås slog Bollnäs i premiären

Publicerad 2017-10-25

Ted Bergström (arkivbild)

VSK slog Bollnäs med 4–2 när elitserien i bandy smygstartade under onsdagskvällen.

Stor matchvinnare blev Ted Bergström som satte två mål, det sista på framspelning från stjärnvärvningen Martin Landström.

– Jätteskönt att få börja med seger mot Bollnäs och ta två poäng, säger Landström till bandypuls.

Bollnäs inledde den första halvleken bäst och tog ledningen efter en hörna i den åttonde minuten. Ville Aaltonen avslutade, och på returen höll sig Christian Mickelssen framme och satte premiärmålet.

Hemmalaget spelade upp sig efter målet och skapade en flertal heta chanser men Bollnäs målvakt Niklas Prytz höll tätt.

Därefter tog fjolsårsfinalisten Bollnäs över igen, och med veteranen Per Hellmyrs i spetsen kontrollerade hälsingelaget tillställningen.

Ett 2–0-mål hängde i luften men åtta minuter innan pausvilan rann Tobias Holmberg igenom och satte kvitteringen för hemmalaget med ett distinkt avslut strax utanför straffområdet.

Målet gav VSK energi och 2–1 kom i minut 44 sedan Stefan Edberg förvaltat en hörna på bästa sätt.

Stark inledning på andra halvlek

Västerås startade den andra halvleken på bästa möjliga sätt och 3–1 var ett faktum sedan Robin Folkesson åkte sig fri och avslutade – och Ted Bergström rakade in returen.

Sedan tog Per Hellmyrs över tillställningen. Med en fantastisk passning friställde han Christian Mickelsson som gjorde sitt andra mål för kvällen och reducerade till 3–2.

Bollnäs kvitteringsjakt tog vid, men med tio minuter kvar snodde supertalangen Martin Landström påpassligt bollen och frispelade Ted Bergströms för hans andra och VSK:s fjärde mål i matchen.

Efter det lyckade hälsingarna inte repa mod och resultatet stod sig sedan matchen ut i en underhållande tillställning.

20-årige Landström var nöjd med matchen och sin egen insats efter matchen.

– Vi jobbar hårt och börjar i rätt ände. Sedan öppnar det upp sig och då hade jag turen att vara framme där och synas i dag, men nästa gång är det någon annan. Jag är väldigt nöjd med vår arbetsinsats i dag, säger Landström till bandypuls.