Klasen förstörde rekordjakten – Skellefteå vann igen

Publicerad 2021-01-31

Linus Klasen förstörde Skellefteås rekordjakt.

Men västerbottningarna fortsätter att imponera när de tog nionde raka segern, via 4–1 mot Luleå.

– Bara fortsätta rida på den här vågen, säger tvåmålsskytten Oscar Möller i C More.

Rögle, Linköping och Djurgården misslyckades alla med att göra mål på Skellefteå.

Så det var med styva segel västerbottningarna bussade upp till Norrbotten och Luleå för söndagsderby. Laget hade inte släppt in mål på 206 minuter och 30 sekunder. Senaste målskytten mot Skellefteå var Anton Wedin. Hade laget klarat att hålla emot i 236 minuter och fem sekunder hade det betytt nytt SHL-rekord. Så blev det inte.

Möller stekhet

Det dröjde nämligen inte lång tid innan den sviten skulle spricka.

När Linus Klasen gjorde mål 8.13 i den första perioden betydde det 1–1 på tavlan. Dessförinnan hade gästerna tagit ledningen genom Tuomas Kiiskinen.

Trots insläppt mål var det återigen Skellefteå som klev av isen med seger, lagets nionde raka.

Därmed är de formstarkast i hela SHL.

Oscar Möller och Jonatan Berggren blev matchhjältar i den tredje perioden när gästerna gick från 1–1 till 4–1. Möller tvåmålsskytt och i gryende slag.

– Nu går de in titt som tätt här. Bara fortsätta rida på den här vågen. Jag tycker vi varit bra och haft starka tredjeperioder, säger Oscar Möller i C More.