UFC

Försvarade titeln – och slog legendarens rekord

Av: 

Filip Lindfors

SPORTBLADET

Kamaru Usman besegrade Gilbert Burns på UFC 258 och passerar därmed UFC-legendaren George St Pierre i flest antal raka segrar i weltervikt.

– Du är en av de bästa, om inte den bästa welterviktaren genom tiderna, sa Joe Rogan efter fajten.

Kamaru Usman besegrade Gilbert Burns på TKO

Foto: Handout / Getty Images Europe

Kamaru Usman, 33, försvarade sin UFC–titel i weltervikt, natten till söndag. Usman besegrade sin gamla lagkamrat Gilberg Burns, 34, i den tredje ronden på TKO.

Usman var illa ute tidigt i matchen då Burns fick in en perfekt höger efter bara 32 sekunder av den första ronden. Slaget fick mästaren ur balans och det såg där och då ut som att Burns skulle kunnat knocka mästaren. Men Usman lyckades att återhämta sig och kunde sen jobba sig tillbaka in i matchen.

I den tredje ronden satte Usman in en stenhård jabb som fick Burns att gå i backen och titelhållaren kunde sedan avsluta sin motståndare på marken.

George St Pierre

Foto: Ryan Remiorz / The Canadian Press

Passerar legendaren

Segern var Usmans 13:e raka i weltervikt och innebär att han nu har passerat legendaren George St. Pierre i flest raka segrar i viktklassen någonsin. Usman är dessutom obesegrad i UFC.

George St. Pierre är enligt många den största MMA-fajtern genom alla tider men nu när Usman tagit över rekordet blossar diskussionen upp om vem som är den bästa welterviktaren någonsin. St Pierre har dock‚ även han, 13 raka segrar, men kanadensarens 13:e raka seger kom mot Michael Bisping, i mellanvikt.

Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

Utmanar superstjärnan

I segerintervjun med Joe Rogan efter matchen bjöd Kamaru Usman in till ett returmöte med Jorge Masvidal. Usman besegrade Masvidal i en titelfajt så sent som i juli 2020, men Masvidal han skyllt förlusten på att han tog matchen på kort varsel. Nu öppnar welterviktsmästaren upp för ett returmöte där han är villig att ge Masvidal ett fullt camp.

– Den enda anledningen till att han tog fajten då, var att han hade en inbyggd ursäkt ifall han skulle förlora. Om han fortsätter snacka skit, kom in hit och möt mig.

Övrigt UFC 258:

Kelvin Gastelum bröt sin dystra svit på tre raka förluster när han besegrade Ian Heinisch på enhälligt domslut.

I galans co main-event gjorde Macee Barber comeback efter ett års skadefrånvaro. Hon förlorade mot Alexa Grasso på domslut.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

MMA

Joe Rogan

Georges St-Pierre

Kampsport