Längdskidor

”Jag vet inte hur jag ska hantera det”

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Charlotte Kalla har fått en nytändning.

Med hjälp av sambon.

– Det har öppnats en möjlighet, säger Kalla till DN.

Skidsäsongen är en upploppskurva bort. För Charlotte Kalla blir det den 16:e på världscupscenen, inför den har den svenska stjärnan förbättrat sin teknik i åkningen så att hon förvaltar sin energi bättre i spåret.

Dessutom känner sig 33-åriga Kalla mer harmonisk, och hon har fått mer tid med sambon Fredrik Karström.

– Det känns som om det blev någon form av balans i allt. Ta bara det här med corona, det har öppnats en möjlighet att kunna ha jättemycket tid tillsammans. I våras hoppades jag in i det sista att det skulle bli någon tävlingsavslutning. I stället fick jag en jättelång ledighet när jag annars inte skulle fått möjlighet att tillbringa så mycket tid med honom, säger Charlotte Kalla till DN.

Kalla tycker det är inspirerande att hon numera jagar åkare som Linn Svahn, Ebba Andersson och Frida Karlsson på landslagsläger. I stället för att vara den som blir jagad.

”Undviker att läsa”

– Det är det här jag har drömt om hela karriären. Att det ska finnas åkare med olika styrkor och svagheter som kan lyfta varandra. Att man har den där extra kryddan.

Däremot är Kalla den som blir jagad på sociala medier, i längdlandslaget har hon flest följare på Instagram med sina 212 000.

– Jag undviker att läsa vad som skrivs. Det är synd för man skulle säkert kunna bjussa på ännu mer om man lade tiden på att verkligen läsa och svara sina följare. Jag känner att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det och att jag inte har tid för det. Då skulle något annat få strykas.

Säsongspremiären för Kalla sker i Bruksvallarna mellan den 20 och 22 november. Och världscupen börjar helgen efter i finländska Ruka.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zenit-Malmö FF i kväll – se alla Champions League-matcher på C More

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Världscupen i längdskidor – så sänds det, fakta och guide

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Världscupen i längdskidor

Charlotte Kalla