Martin Thörnberg ny lagkapten i HV71

Av: Filip Durefelt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han assisterade fram till målet som gav SM-guld i våras och har gjort närmare 500 SHL-matcher med klubben.

Nu är Martin Thörnberg, 33, ny lagkapten i HV71.

I dag gick HV71 på is igen för första gången sedan den 29 april. Då slog man Brynäs i förlängning i den sjunde och avgörande SM-finalen och fick guldfira på hemmaplan.

Två HV71-produkter låg bakom det avgörande målet. Martin Thörnberg assisterade Simon Önerud som fick taket i Kinnarps arena att lyfta.

Önerud har nu lämnat Jönköpingslaget, vilket han inte är ensam om. Totalt har tolv spelare försvunnit från laget som blev svenska mästare, och så även Chris Abbott som var lagkapten den gångna säsongen.

Vikarierade som kapten förra säsongen

Det har lämnat kaptensbindeln utan bärare, fram till nu. För nu står det klart att Martin Thörnberg är ny lagkapten, något han vikarierade som redan den gångna säsongen då Abbott var både petad och skadad.

HV71 meddelar på Twitter att Thörnberg får ett ”C” på tröjan och att Christoffer Persson och hemvändande David Ullström blir assisterande.

Thörnberg är fostrad i HV71 och gjorde A-lagsdebut för klubben redan säsongen 2002/2003. Han har gjort närmare 500 SHL-matcher och har varit med vid fyra av klubbens fem SM-guld. Vid det femte, HV71:s första 1995, var pappa Owe med i laget.

Martin Thörnberg, som fyller 34 om några dagar, gör sin tredje säsong i HV-tröjan efter återkomsten från KHL, där han spelade under fyra säsonger.

Publicerad:

LÄS VIDARE