Braekhus hårda nobb till Klara Svensson

Av: Ellinor Åkeson

Publicerad:
Uppdaterad:

Klara Svenssons revansch mot Cecilia Braekhus ser ut ett dröja.

Den norska världsstjärnan anser nämligen att de spelar i två helt olika ligor.

– Ärligt talat tycker jag inte att hon förtjänar en titelmatch, säger Braekhus till SVT Sport.

Svenskan har gått ut med att hon inte kan tänka sig att möta någon annan än Braekhus, den femfaldiga världsmästarinnan i weltervikt (66,7 kilo). Det tycker norskan Braekhus är ett hån.

– Efter vår senaste fajt har jag vunnit fem matcher. Bland annat slog jag (Erica) Farias i en utsåld gala i min hemstad Bergen. Sedan knockade jag (Mikaela) Laurén. Efter det åkte jag till USA och blev den första kvinnan att någonsin boxas på tv-kanalen HBO, säger Braekhus.

– Under samma period har Klara bara gått en match. Och det mot en motståndare som har förlorat åtta av sina 14 matcher. Det är skrattretande av henne att kräva en match mot mig.

Öppen för match i Sverige

Ett returmöte är dock inte helt uteslutet.

– Jag skulle aldrig anordna en gala för henne i Norge. Men hon är välkommen att komma med ett erbjudande till oss. Jag kan tänka mig att boxas i Sverige.

Och tonen är ordentligt hård.

– Klara måste komma ner på jorden och besegra någon som har ett namn. Just nu beter hon sig som en bortskämd snorunge.

Braekhus har dessutom fått matchförslag från flera håll. Hon har bland annat erbjudits att boxas på amerikanska Showtime, den största tv-kanalen för boxning. Hon har även uttryckt intresse för att få möta vinnaren i stormötet mellan Claressa Shields och Christina Hammer, som boxas den 13 april.

Publicerad:

LÄS VIDARE