Dubbla svenska segrar – utan att tävlingen kördes

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Skicrosstävlingen i Arosa ställdes in efter snökaoset. 

Då tog Viktor Andersson karriärens första seger – och Sandra Näslund andra raka.

– Jag har guld i sikte, säger OS-hoppet.

Viktor Andersson och Sandra Näslund.
Foto: SVT Sport
Viktor Andersson och Sandra Näslund.

Viktor Andersson var snabbast i kvalet på herrsidan och Viktor Öhling Norberg trea. På damsidan var Sandra Näslund snabbast. Men när åttondelsfinalerna drog igång var förutsättningarna i schweiziska Arosa inte de bästa. 

Snön gjorde att de första heaten gick extremt långsamt. Tävlingschefen Martin Fiala var inne alls nöjd med utvecklingen.

– Vi är inte längdskidåkare. Det är väldigt orättvisa förhållanden och jag vill inte visa de här bilderna på skicross. Det här är inte skicross, säger han i SVT:s sändning.

”Ganska överlägset”

Efter tre heat togs beslutet att tävlingen ställs in. Fiala beslutade att världscupsegrarna skulle delas ut till segrarna i kvalet. Det betydde alltså att Sandra Näslund och Viktor Andersson stod som segrare och Viktor Öhling Norberg tar en tredjeplats.

– Det är tråkigt att inte få race, men kul ändå. Det var ett bra kvalåk. Skönt att man kan vara snabbast, speciellt i en sådan här tävling. Det var ganska överlägset så det är extra skönt, säger Näslund som tog andra raka segern.

– Det är svårt att få så mycket bättre början. Riktigt kul att man är i bra form. Det är väl bara att fortsätta så här nu känns det som. Det ska bli kul säsong, speciellt OS.

”Jävligt coolt”

Näslund har inga problem med att bli kallad guldhopp i OS – tvärtom.

– Jag har guld i sikte. Det kommer vara tufft, men det är det som är målet. Jag har högst förväntningar på mig själv så jag ska försöka hantera dem. Om folk utifrån tror på en är det bara kul, säger hon.

För Viktor Andersson var segern karriärens första.

– Det är sjukt, jävligt coolt. Det här man har drömt om sedan man var kid och var på kvällstävlingar i Vemdalen. Nu är man på kvällstävling i Arosa och får vara bäst i världen för en kväll. Det var kul, säger han.

Ska man kalla dig medaljhopp på OS nu?

– Det tycker jag absolut. Allt annat vore ju ett hymmel. Det är det som är årets stora tävling och alla kommer mest peppade, men jag vet ju vilka steg jag har tagit i min åkning så jag ser mig absolut som en finalåkare på OS. 

Foto: SVT Sport
Vädret stoppade tävlingarna.

Världscupen i skicross sänds i SVT.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN