”Har alltid hatat AIK”

Publicerad 2019-02-13

Hammarby storskrällde mot Kristianstad och gick förbi AIK i bottenracet.

Efter matchen skickade Hammarby-målvakten Robin Hallberg en syrlig passning till Stockholmsrivalen.

– Har alltid hatat AIK, så det är självklart att jag mycket hellre vill ha ett Hammarby i Elitserien, säger han till C More.

Trots underläge med fem bollar i paus blev den osannolika skrällen till slut ett faktum.

Jumbon Hammarby reste sig i Eriksdalshallen och vände på matchen mot giganten och serieledaren Kristianstad.

Vid slutsignal stod de grönvita som segrare med 31–28 och de inkasserade således viktiga poäng i den heta bottenstriden.

Vinsten betyder att Hammarby kliver förbi AIK, som har en match mindre spelad, i tabellen.

”Alltid hatat AIK”

Målvakten Robin Hallberg (nyligen inhämtad från division 1) spelade en viktig roll i skrällsegern, då han hoppade in och tog sex av nio skott under de 20 avslutande minuterna. Han var rak i sak på frågan om hur det känns att passera Stockholmsrivalen AIK.

– Det är klart att det känns fantastiskt. Jag har ju växt upp på sportläktaren och alltid hatat AIK, så för min del så är det självklart att jag så mycket hellre vill ha ett Hammarby i Elitserien än AIK, säger matchvinnaren till C More.

Vinsten betyder att Hammarbys sex matcher långa förlustsvit är över. De står nu på tolv poäng efter 25 matcher.