Motorsport

Juan Manuel Correa har väckts ur sin koma

Läkarna kämpar för att rädda benet

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Racerföraren Juan Manuel Correa har väckts ur sin koma.

Men hans tillstånd är fortfarande allvarligt och läkarna ska nu försöka rädda hans högra ben.

– Läkarna kämpar nu mot klockan, hälsar familjen.

Det har gått tre veckor sedan den fruktgansvärda olyckan under F2-loppet på Spa i Belgien där Anthoine Hubert omkom och Correa skadades svårt.

Upprinnelsen var att Hubert tappade kontrollen över sin bil, körde in i muren till vänster och slungades ut på banan där Correa kom körande i närmare 300 km/timmen. Kollisionen var oundviklig. Hubert avled senare under kvällen medan Correa fördes till sjukhus för vård eftersom han drabbats av svåra skador på benen och i ryggraden. Han opererades, försattes i koma och förflyttades sedan till Storbritannien för fortsatt vård.

Därifrån kommer det nu positiva nyheter.

– I dag har Juan Manuel Correa kopplats från respiratorn och han har hämtats ur koman. Det är goda nyheter och ett steg i rätt riktning, men precis som tidigare handlar det om en kamp mot tiden, skriver familjen i ett uttalande.

– Juan Manuel är vid medvetande, men inte riktigt vaken. Läkarna säger att det kan ta ett par dagar eftersom han har varit nedsövd i två veckor.

Juan Manuel Correa har väckts ur sin koma

Correa befinner sig fortfarande på intensivvårdsavdelningen, men enligt läkarna anses hans tillstånd inte längre vara kritiskt utan allvarligt.

– Det är inte längre lungorna som prioriteras utan nu är det hans skador på benet som är prioritet. Han har haft de skadorna i mer än två veckor och de har inte behandlats efter olyckan, förklarar familjen i sitt uttalande.

Anledningen är att läkarna först måste se till att Correa klarar av en längre operation.

– Läkarna kämpar nu mot klockan för att minimera riskerna för bestående skador på hans högra ben. De har inte kunnat behandla de skadorna innan lungorna är så pass återställda att de klarar av en längre operation, förklarar familjen.

Formel 2 har två deltävlingar kvar i år och Matewos Issaakjan ersätter Correas i Saubers junior F2-team.

F1-bloggen med nyheterna från Singapores GP.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Racerföraren Felix Rosenqvist i stor intervju

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport