Hansson missade: "Grymt besviken"

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En besviken Sophie Hansson konstaterar att det bara blev ett lopp på 100 meter bröstsim i VM.
Foto: Jessica Gow/TT
En besviken Sophie Hansson konstaterar att det bara blev ett lopp på 100 meter bröstsim i VM.

Personligt rekord för tre veckor sedan på SM – i VM var Sophie Hansson nästan en sekund långsammare.

– Jag är grymt besviken, sade hon efter debaclet på 100 meter bröstsim.

Efter 1.08,39 och 20:e plats i försöken natten till måndagen var det färdigsimmat på distansen för Sophie Hansson.

Hon missade avancemang till semifinal med 58 hundradelar.

På SM i Malmö för tre veckor sedan slog hon personligt rekord (1.07,53) efter att i några års tid ha stått och stampat på tider precis över rekordet.

Nu skulle 20-åringen visa att hon tagit nästa kliv.

I stället blev det ett steg tillbaka.

Tog slut

Hansson har tränat hårt på att orka hela distansen efter sin flytt i höstas till USA och North Carolina State University. Det var precis där det tog stopp. Hon stumnade totalt i slutet av försöksloppet.

Det var stökigt på läktarna inför loppet och startmomentet fick avbrytas för att tysta ned publiken. När starten väl gick blev den dålig för svenskan. Hon fick kämpa sig ikapp och möjligen var det den ansträngningen som fällde henne i slutet.

TT: Blev du påverkad?

– Nej, det tror jag inte. Det kändes bra. Jag har ingen aning om vad som hände, sade Hansson med tårar i ögonen och försvann snabbt från den mixade zonen där simmarna möter media.

Sophie Hansson simmar också 50 meter bröstsim senare i veckan, men den grenen finns inte med på OS-programmet och därför är 100 meter bröstsim hennes fokus inför OS i Tokyo nästa år.

Långsamt ryggsim

Michelle Coleman presterade också under sin förmåga på 100 meter ryggsim och blev 34:e på 1.01,95 – 1,67 sekunder över personbästa.

Coleman fokuserar på frisim, men är tillsammans med Louise Hansson aktuell för ryggsimssträckan på medleylagkappen den sista VM-dagen.

– Med den här tiden så behöver vi en snabbare ryggsimmare, helt klart. Det blir spännande att se vad tjejerna gör på 100 meter fjäril i kväll och sedan får vi dra en analys efter 100 meter frisim också. Vi har många olika varianter på laguppställning, sade Coleman.

Louise Hansson var också anmäld till ryggsimmet men valde att stryka sig för att fokusera på eftermiddagens final på 100 meter fjäril.

Där är ju Sarah Sjöström stor guldfavorit och kan bli historisk att som första kvinnan ta fem VM-guld på samma distans individuellt. Hon tog sitt första VM-guld på 100 meter fjäril för tio år sedan.

Bara en simmare har lyckats med den bedriften tidigare – amerikanske OS-kungen Michael Phelps som tog fem VM-titlar på 200 meter fjäril.

Publicerad:

LÄS VIDARE