Berisha tar sista platsen i truppen

Publicerad:
Uppdaterad:
Berisha när Sportbladet träffar honom i Brasilien
Foto: Fredrik Jönsson
Berisha när Sportbladet träffar honom i Brasilien

SPORTBLADET

Manaus. Mikael Ishak är på plats och förbundskaptenen har spikat 18-mannatruppen.

Förbundet har meddelat att Valmir Berisha tar den sista platsen.

– Anledningen till att vi inte har plockat in honom förrän nu är att vi ville se hur hela truppen landat, säger förbundskapten Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

Processen har varit lång, oviss och utdragen. Det har vi märkt av och hört från Håkan Ericson. Den sista spelaren som lämnade den officiella 18-mannatruppen var Jordan Larsson.

Valmir Berisha kallades in och förbundskaptenen har väntat på Mikael Ishak för att kunna spika truppen.

– Vi ska vänta till efter träningen i dag (läs igår), sedan ska jag ta ett beslut om vem av de fyra reserverna som ska gå in i truppen, sa Håkan Ericson vid tisdagens träning.

”Varit på reservlistan en vecka”

Då var 17 spelare registrerade för spel. Några timmar senare meddelade förbundet att Fifa har lämnat klartecken och att anfallaren Valmir Berisha tar den sista platsen.

– Valmir Berisha har varit på reservlistan en vecka, anledningen till att vi inte har plockat in honom förrän nu är att vi ville se hur hela truppen landat. Framför allt ville vi se Mikael Ishaks status nu när han kom hit. Valmir går då in som ersättare rent positionsmässigt för Jordan Larsson, vilket gör att vi får ytterligare ett forwardsalternativ i truppen, vilket känns naturligt, säger förbundskapten Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

Mikael Ishak, som blev matchhjälte för sitt Randers mot AGF Århus i söndags, landade i Brasilien i går morse.

– Jag mår bra och fick lite sovmorgon i dag, så jag har sovit bra. Det är första gången jag tränar här. Jag kom vid tre-fyra i natt och har varit på hotellrummet sedan dess. Så vi får se efter i dag vad som händer, sa Ishak.

”Om han kan komma upp i maximal kapacitet”

Enligt Håkan Ericson kan Ishak spela redan på torsdag. Men det beror på hur anfallaren mår och acklimatiserar sig till förhållandena i Manaus.

– Han är aktuell med sin kompetens, och han är en rollspelare som vi inte har annars. Vi har inte bundit upp oss på någonting men Micke som individ måste känna att det funkar. Han måste inte visa något fotbollsmässigt på de här två träningarna för mig, jag vet var jag har honom. Men det handlar om han kan komma upp i maximal kapacitet till på torsdag, säger förbundskaptenen.

Valmir Berisha är för tillfället klubblös och sa till Sportbladet för några dagar sedan att han blev förvånad när han blev kallad till OS.

– Det är klart jag blev chockad. Jag var inte med i bruttotruppen. Men det är kul att vara här, jag gillar att vara med landslaget.

De övriga reserverna var Jesper Johansson, Alexander Leksell och Adnan Maric.

Publicerad: