Berättar från akuten: Det blev helt svart

Sirius Jakob Edberg skadad mot Falun

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

SPORTBLADET

Han föll bakåt, slog huvudet i isen och fördes med ambulans från Studenternas.

Från akuten berättar Sirius Jakob Edberg, 23, om smällen som förstörde hans annandag.

– Jag kommer ihåg att vi gjorde 2-2, sedan är det svart för mig, säger han.

Falun ledde med 3–2 borta mot Sirius på studenternas när matchklockan tickade förbi 42 minuter. Gästernas Martin Bengts vände upp med bollen men kolliderade med en högt stötande Jakob Edberg.

Smällen tog värst för Edberg som föll baklänges ner i isen. Med hänsyn till eventuella nackskador fick 23-åringen ligga kvar medan bår hämtades.

Såg matchen via mobilen

Domarna blåste av halvleken i förtid, så medan Edberg fick vård klev spelarna av isen och tog paus.

23-åringen bars ut på bår och fördes med ambulans till akuten.

På grund av avbrottet blev den andra halvleken förlängd. Den blev också betydligt mer målglad än den första. Falun drygade ut ledningen två gånger, men Sirius vräkte in fem bollar på slutet: 5–5 av Jimi Heinonen, 6–5 av Kalle Mårtensson, 7–5 av Teemu Määttä samt 8–5 och 9–5 av Simon Karlsson.

Vid slutsignalen jublade 2 000 personer på Studenternas åt segern. En bit därifrån, på akuten i Uppsala, kved och jublade en kille med blodig näsa.

– Jag kollade på matchen via mobilen. Det var riktigt bra jobbat av killarna. Vi ska vara tyngre över 90 minuter och det måste killarna ha visat. De kanske fick en liten energiknäpp av situationen, säger Jakob Edberg.

”Minnet är inte det bästa”

Hur mår du?

– Förhållandevis bra faktiskt. Bara lite ont i huvudet. Ett litet jack i näsan som ska sys och sedan ska jag kanske röntgas. Troligtvis har jag fått en hjärnskakning.

Vad tänkte du där i ambulansen?

– Min sambo var på matchen, så det första jag frågade henne var vad det stod. Sedan var det lite surt att det var på annandagen och 2 000 på läktaren. Man vill vara med och spela.

Vad kommer du ihåg av smällen?

– Inte så mycket. Kalle Mårtensson gjorde 2–2 sedan vaknade jag upp i omklädningsrummet. Jag tog upp mobilen och spolade tillbaka i lajvsändningen och påmindes om vissa bilder: Kalle tappar bollen, jag får en smäll, oturligt faller jag bakåt och slår huvudet i isen.

Du... det var inte Mårtensson utan Sigfridsson som kvitterade till 2–2. Och det stor 2–3 när du skadade dig.

– Hahaha. Ja, du ser. Minnet är inte det bästa just nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN