”Dåligt av landslaget att de inte skyddar spelarna mer”

Agenten Hasan Cetinkaya slår tillbaka mot uppgifterna om Forsberg – och riktar kritik mot landslaget

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sportbladet avslöjade att Emil Forsberg lämnar landslaget i besvikelse efter EM-kvalet mot Rumänien.

Nu uttalar sig stjärnans agent Hasan Cetinkaya – och riktar kritik mot landslaget som inte dementerade uppgifterna.

– Jag tror att landslaget inte riktigt hade koll. Det är dåligt av landslaget att de inte gör det och skyddar spelarna mer, säger han till Expressen.

Det har stormat kring det svenska fotbollslandslaget och Emil Forsberg de senaste dagarna. Forsberg byttes ut i den 68:e minuten i EM-kvalmatchen mot Rumänien och såg missnöjd ut när han lämnade planen. Stjärnan gick sedan genom den mixade zonen utan att prata med media. 

På lördagskvällen kunde Sportbladet avslöja att stjärnan lämnar landslaget i besvikelse. Landslagets bekräftade på söndagen att Forsberg lämnar, men hänvisade till en känning i ljumsken. 

Det är inte första gången det har rapporterats om att Forsberg haft en frostig relation med förbundskapten Janne Andersson. Under en Nations League-samling i höstas kom liknande uppgifter från tyska Bild. Även då dementerades de starkt av landslaget och Forsberg själv.

”Hade också varit förbannad”

Nu uttalar sig stjärnans agent Hasan Cetinkaya om situationen. I en intervju med Expressen säger Cetinkaya att det inte finns någon sanning i Sportbladets avslöjande, men tror ändå att det funnits ett missnöje från Forsbergs sida efter att han blev utbytt mot Rumänien. 

– Ja, han såg sur ut. Och jag tror att det har att göra med att det inte har varit någon kommunikation mellan Emil och Janne. Janne går ut och säger att han tog ut Emil för 60 minuter, men det visste inte Emil om och sådant brukar ledare prata med spelare om innan om de är på den nivån. Man säger: ”Nu är det två matcher och så här tänker jag”. När det är två täta matcher och Emil enligt förbundskaptenen ligger efter med sin kondition och matchspel brukar man alltid prata om det. Den kommunikationen har Janne inte haft och det är synd. Då hade Emil kunnat vara mer förberedd på det. Nu låg han bakom två mål och såg väldigt pigg och fräsch ut. Självklart, hade jag varit spelare hade jag också reagerat och varit förbannad.  Det är en sund reaktion för en spelare på den nivån, säger agenten.

”Leipzig har varit vansinniga”

Janne Andersson sa i går att han visste om Forsbergs skadekänning på lördagen, men att det inte bestämdes förrän på söndagen att han skulle lämna landslaget. Men som Sportbladet avslöjade fanns planerna där redan under lördagen.

– När han kände att han inte skulle våga riskera det kände han att han kanske kan åka på lördag redan. Under matchen är han varm och kör på, men efteråt känner han att det är något fel. Skulle han spela en match på tisdag och bli skadad igen då kommer han bli totalt sågad och utplockad i RB Leipzig. Men landslaget ville ha kvar honom under uppsikt till nästa dag för att se om det fanns en chans att han skulle kunna spela. Men Emil borde inte ha åkt till samlingen med tanke på hans fysiska tillstånd. Han borde ha stannat i Tyskland. Tro mig, RB Leipzig är inte glada över den här situationen heller. RB Leipzig har varit vansinniga på det och Emil har hamnat i kläm. Men Emil har velat vara med i landslaget och så finns det ändå idioter eller pappskallar som hetsar mot honom, säger Cetinkaya och tillägger att landslaget på lördagen visste att Forsberg inte skulle kunna spela mot Norge men att de ändå ville ha kvar honom under uppsikt till nästa dag för att se om det fanns en chans, säger Cetinkaya till Expressen.

På frågan om varför landslaget inte gick ut med informationen om Forsbergs skada redan på lördagen efter Sportbladets avslöjande svarar agenten: 

– Jag tror att landslaget inte riktigt hade koll. Det är dåligt av landslaget att de inte gör det och skyddar spelarna mer.

”De är större än alla andra”

Under måndagen uppgav tyska Bild att Forsberg kan vara tillbaka i spel med RB Leipzig redan i helgen och hade även ett citat från mittfältaren. Cetinkaya dementerar dock att Forsberg skulle ha pratat med tidningen, men säger att stjärnan förhoppningsvis kan spela nästa match om tio dagar.

Agenten kallar även Fotbollskanalens uppgifter om att petningen av John Guidetti skulle ha varit en del i Victor Nilsson Lindelöfs beslut att tacka nej till landslaget för ”lögner” och ”Kalle Anka-grejer”. Kort efter Centinkayas intervju med Expressen avslöjade Nilsson Lindelöf att han blivit pappa.

Publicerad:

LÄS VIDARE