Öppnar loger och restauranger

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nu öppnar SHL upp för mer besökare.

Redan i veckan kommer Färjestad, HV71 och Leksand öppna sina arenor för besökare till restauranger och loger.

– Bara att gratta de som gillar ishockey. Det här gynnar alla, säger Stefan Larsson, vd för Färjestad, som på torsdag hoppas på 900 åskådare, loge-och matgäster på mot Linköping.

SHL har startat och givetvis har det varit fokus på Covid-19, publikrestriktioner och tomma arenor vid sidan om resultat, förlustsviter samt Luleås och Örebros superinledning.

De som sett matcherna på plats i arenorna har i stort sett varit ensamma eftersom publikrestriktionen i arenarummet är stenhårda och max 50 åskådare har varit på sittplatsläktarna.

Men nu sker en förändring. Det startade med att Växjö tog in besökare till sin restaurang i första omgången och nu hänger flera klubbar på.

– Vi har pratat med myndigheter, däribland polisen, och kommit fram till att vi nu kan öppna vårt logeplan och restauranger. Vi kommer givetvis vara försiktiga och ha respekt för att social distansering ska gälla precis som i övriga samhället, säger Färjestads klubbdirektör Stefan Larsson.

Färjestad har väl förspänt med ytor och platser i loger och restauranger och smygstartade öppningen redan i lördags.

– Ja, vi kan nog ta emot 900 besökare. Nu är det torsdag och vi har inte spelat så bra hittills. Men jag hoppas att folk vill komma och äta hos oss och nyttja logerna. Sedan får vi ha 50 fans på läktarna också. Jag ser det här som ett steg på vägen och att det är bara att gratulera att fler och fler får närvara. Alla som gillar ishockey är vinnare, säger Larsson.

”Håller på och beräknar”

Fler klubbar kommer att haka på.

Leksand möter Växjö på torsdag och loger och terrassen öppnas i Tegera Arena.

– Vi håller på att beräkna just nu så att vi håller oss inom vad lagen anger. Troligen kan vi erbjuda runt 650 platser, säger Andreas Hedbom, vd för Leksands IF.

Även HV71 går samma väg. Nästa hemmamatch är på lördag mot Färjestad.

– Vi väntar på ett sista klartecken från polisen. Men räknar med att ha 100 till 500 platser i loger och i restaurangen, säger vdn Agne Bengtsson.

”Upp till varje klubb”

Det är klubbarna som själva drivet den här frågan mot aktuella myndigheter. Det är ingen centralt process från SHL.

– Upp till varje klubb, de har själva tillstånden, säger vice vd Johan Hemlin.

Skellefteå AIK har också hemmamatch på torsdag, men där är det fortfarande stängt.

– Vi väntar med att öppna upp, säger vd Pea Israelsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE