Karlsson tillbaka i Hammarby efter Sportbladets avslöjande

Guldtränaren på bänken mot mästarna

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarbys guldtränare Stefan Karlsson är tillbaka.

Fjolårets tränare dök upp vid bänken i matchen mot Edsbyn.

Något Sportbladet kunde berätta redan förra veckan.


ANNONS: Tungt bandysystem på Bomben! Skaffa en andel här [Extern länk]


Under torsdagen kunde Sportbladet avslöja att Hammarbys tränare Pierre Roos får lämna klubben. Samtidigt kunde Sportbladet berätta att förra säsongens tränare, tillika guldtränaren 2010, Stefan Karlsson skulle återvända.

– Det är mer än jag vet, sa han då.

Har du varit i kontakt med Hammarby?

– Nej, jag har ingenting med Hammarby att göra. Förutom som supporter.

Men trots dementin så är han nu tillbaka.

Stefan Karlsson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Stefan Karlsson.

När Hammarby under tisdagen ställde upp mot regerande mästarna Edsbyn dök Stefan Karlsson upp vid Hammarbybänken i en grönvit mössa.

– Han bidrar såklart med rutin och trygghet, så det är bra, sa Hammarbyspelaren Kasper Milerud inför matchen i Sportbladet Play.

Hammarby har ännu inte officiellt presenterat Karlsson i sina egna kanaler.

Straffsituation avgörande

Det blev en jämn tillställning i guldtränarens comeback. Åtminstone inledningsvis.

När domaren blåste för halvtid visade resultattavlan 1–0 till hemmalaget efter att Hammarbyförsvararen stått för en ordentlig felpass som friställde Edsbyns Jesper Öhrlund.

Hammarby skulle dock svara knappt tio minuter in i den andra halvleken.

Daniel Mossbergs djupledspassning från mitten på Edsbyns planhalva smet förbi samtliga klubbor vilket även ställde Anders Svensson i hemmamålet och det var kvitterat.

Edsbyn återtog dock ledningen inom kort och i stället för ännu en kvittering för Hammarby genom Fagerström från straffpunkten, när en Edsbyspelare räddat med handen på mållinjen, kunde Edsbyns stjärna Simon Jansson utöka till 3–1 för de regerande mästarna.

Jansson kunde sedan punktera matchen genom sitt andra mål i matchen och innan matchen var över hann Edsbyn dra ifrån till 6–1.

– När de missade straffen där så kändes det som att vi tog över. Jag tycker att vi ska spela tillräckligt bra för att vinna lite tydligare under matchens gång. Men vi maler ner dem och till slut så är det några siffror som skiljer oss åt så det är klart att det är bra. Det är ändå en match i 90 minuter.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE