OS 2022 i Peking

Experten: ”Kalla platsar inte”

Av: 

Felix Tornberg

SPORTBLADET

Charlotte Kalla fick sin efterlängtade OS-biljett.

Men någon stafett tror inte experten Mathias Fredriksson att det blir.

– Jag ser sex åkare i truppen som är bättre, säger han till SVT.

Charlotte Kalla har inte övertygat som under tidigare OS-säsonger. Trots det kom beskedet på onsdagen att hon tas ut till spelen i Peking.

Kalla, med tre guld och sex silver på sina tidigare OS, är främst uttagen som stafettåkare, berättar SOK:s truppchef Peter Reinebo i ett pressmeddelande.

Men i ett stafettlag har Kalla inte att göra, säger experten Mathias Fredriksson till SVT.

– Jag tror inte att Kalla platsar i ett svenskt stafettlag. Jag ser sex åkare i truppen som är bättre i stafetten för tillfället, säger han.

”Gamla meriter”

Fredriksson tycker ändå att det är rätt beslut att ta ut Kalla. Men han tror inte att det är hennes prestationer på Tour de Ski som ligger till grund för uttagningen.

– Jag tror att det är gamla meriter. Hon har åkt okej på Tour de Ski men inte så bra att hon ska bli uttagen till ett OS. Hade det varit en åkare som inte hetat Charlotte Kalla i samma läge hade hon inte blivit uttagen men på något sätt har Charlotte Kalla varit en så fantastiskt duktig skidåkare så jag tycker att man kan ge henne den här sista chansen, säger han.

Det står sedan tidigare klart att Johanna Hagström petas från en ordinarie plats i OS-truppen. Att Kalla tas med i stället för Hagström anser Fredriksson är vettigt.

– Charlotte Kalla kommer ju att få åka någon distans men troligen inte i stafetten utan någon längre distans. Det är bättre att ta ut en åkare som får åka än någon som bara är med som reserv, säger han till SVT.

Mathias Fredriksson
Publisert:

LÄS VIDARE

Skidpanelen: ”Förtjänar att få sparken för det”

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2022 i Peking

Vinter-OS

Charlotte Kalla

Mathias Fredriksson

Längdskidor