Talangerna stod för showen på Olympia

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Jönsson och Bajrami glänste när Helsingborg vann

Foto: Rasmus Jönsson kramas om efter sitt första mål.

Rasmus Jönsson och Emir Bajrami blev tvåmålsskyttar på Olympia.

Mitt framför ögonen på ett tiotal scouter för utländska klubbar.

– Inget jag tänker på när jag springer ut på planen, säger Rasmus Jönsson.

Det var de unga talangernas eftermiddag på Olympia i Helsingborg.

Efter att Helsingborg tagit ledningen genom Christoffer Andersson utökade Rasmus Jönsson till 2–0 med en mäktig lobb från högerkanten på pass från Henrik Larsson, som gjorde sin första allsvenska match efter sommaruppehållet.

Två gånger Bajrami

Men Helsingborg fick svar på tal två gånger om från Emir Bajrami. Först nickade U21-landslagsmannen in ett inlägg från Helgi Danielsson och med en halvtimme kvar av matchen lurade han Helsingborgs målvakt Pär Hansson att lämna ena stolpen fri, där Bajrami säkert placerade bollen.

"Har självförtroendet nu"

Men det var inte slut där. Med mindre än tjugo minuter kvar sprang sig Rasmus Jönsson fri från Elfsborgs backlinje och lobbade kyligt bollen över Ante Covic i Elfsborg.

– Riktigt skönt för självförtroendet. Klart att man försöker göra det som känns bäst för studen, jag såg att målvakten var långt ute och försökte mig på en chip, säger Rasmus Jönsson till ppv.

Scouter från utländska klubbar

Trots att ett tiotal scouter från utländska klubbar fanns på Olympias läktare i kväll säger Jönsson att han inte tänker på tänkbara kommande proffsäventyr.

– Nej, jag har bara spelat knappt en säsong i allsvenskan, det där är inget jag kan tänka på när jag springer ut på planen, säger Rasmus, som får beröm av anfallspartnern Henrik Larsson.

– Rasmus gör ett hästjobb och står för fantastiska avslut, chippen är iskall, otroligt svår, och på andraläget är han påpassligt med. Jag är inte förvånad, säger Henrik Larsson som själv spelade hela mathcne utan känningar i sin onda ljumske.

Publicerad: