Sverige vann enkelt i VM-premiären

Av: Erik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Rikard Bäckman/Bandypuls.se/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blev ingen vidare spänning i Sveriges VM-premiär mot Finland.

Svenskarna dominerade från första till sista minut och vann med 9–1.

Det var aldrig frågan om, utan snarare med hur mycket Sverige skulle vinna med i bandy-VM:s premiärmatch i ryska Chabarovsk. Finland var chanslösa redan från start och de blågula gjorde lite vad de ville.

Daniel Berlin gjorde 1–0 efter tre minuter och sedan fortsatte målen bara att trilla in. När samme Berlin 30 minuter senare gjorde sitt andra mål i matchen betydde det 5–0, vilket också var resultatet i halvtid.

– Det räckte att vi var bra i en halvlek. Det hade kunnat bli någon siffra till. När vi spelar inomhus så här under bra förhållanden får de tufft, säger Berlin till Bandypuls.

Kapten Westh målskytt

Efter vilan kom Finland ut bättre och fick till en reducering genom Edsbyns Tuomas Määtä. Men närmare än så kom aldrig finnarna.

Under den andra halvan hann såväl Andreas Westh som Erik Pettersson sätta bollar i nät och i den 82 minuten avslutade Christoffer Fagerström målskyttet med sitt andra, och Sveriges nionde mål.

– Helt okej premiär. Vi får igång vårt spel bra många gånger. En bra start men mycket att förbättra, det finns det alltid, säger målvakten Anders Svensson.

Nästa match för Sverige spelas imorgon mot Norge och börjar 07 svensk tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN