Rolfö: Hoppas det inte är någon fara

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Årets första landskamp blev en målfest för Sverige som vann med 6–1 mot Österrike.

Men tvåmålsskytten Fridolina Rolfö fick kliva av efter en tuff smäll i början av andra halvlek.

– Jag hoppas att det inte är någon fara, säger hon.

Fridolina Rolfö hade en händelserik första landskamp för året.

Efter en trevande inledning nickade Linda Sembrant in 1–0 efter drygt 20 minuter. Österrike kvitterade visserligen fem minuter senare – även det på hörna – men strax efteråt var det Rolfös tur.

27-åringen fintade fint till höger, tempoväxlade och stänkte dit bollen i bortre hörnet. Sverige kunde sedan gå till pausvila med 4–1 i ryggen efter att även Lina Hurtig och Filippa Angeldahl gjort mål.

Smäll mot svanskotan

Andra halvlek var endast tio minuter gammal när Fridolina Rolfö gjorde sitt andra mål för kvällen. Men bara någon minut senare åkte Wolfsburg-stjärnan på en hård smäll intill sidlinjen. Rolfö låg kvar en stund, såg ut att ha rejält ont och byttes följaktligen ut mot landslagsdebuterande Johanna Rytting Kaneryd.

Sverige vann till slut med 6–1 och efter matchen haltade Rolfö runt på planen, men var vid gott mod.

– Jag ser inte riktigt vad som händer, men jag känner vad som händer. Jag tror att det är ett knä som jag får på svanskotan. Nu är jag väldigt öm så det är svårt att säga men jag hoppas att det inte är någon fara, säger hon och berättar att man nu får övervaka och se hur det känns i morgon, innan man tar det vidare.

Rolfö fick starta i en offensiv central mittfältsroll, en något ovan position för 27-åringen.

– Det var kul med en ny position och att utgå lite mer centralt i banan. Jag var involverad i spelet och fick vara med mycket i sista delen. Det var kul och jag är nöjd med min prestation, säger hon.

1 av 2 | Foto: Stefan Jerrevång/TT
Jubel efter ett av Fridolina Rolfös mål.

Nöjd med offensiven

Förutom Rolfös ovana position startade Lina Hurtig centralt i anfallet, något som inte hör till vanligheterna. Men med sex mål som facit av fem olika målskyttar – trots flera ovana positioner – är det inte så konstigt att Rolfö var nöjd med hur offensiven fungerade.

– Jag tycker att det fungerade bra. Det är lite nya spelare på nya positioner, Lina har inte spelat där i landslaget den senaste tiden och inte jag i min position. Sett till att vi inte har samarbetat i den konstellationen så tycker jag att det är bra. Det finns mycket vi kan bygga vidare på och det är nya som kommer in och tar för sig. VI har en otroligt stark trupp och det ska vi vara glada för, säger Rolfö.

Även förbundskapten Peter Gerhardsson var nöjd med det han såg.

– Jag gillar konkurrenssituation och både de som startar och kommer in gör det bra. De kommer in i roller som de har tränat på under tre dagar och det är väldigt skickligt av de här spelarna. Rytting (Johanna Rytting Kaneryd) gör sin första landskamp och ser ut som att hon har varit med hela tiden. Hon är väldigt taktiskt skicklig och hon är nära att göra mål. Det var många saker som var glädjande i dag, säger han.

Sverige möter Malta på tisdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE