Skidskytte

Hanna Öbergs ras – tappade tredjeplatsen i totala världscupen

Av: 

Jonathan Nilsson

Linn Nordström

SPORTBLADET

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Hanna Öberg låg trea i den totala världscupen nästan hela säsongen.

Men i den sista tävlingen blev hon passerad av tyska Franziska Preuss.

– Nu vill jag bara lägga säsongen bakom mig, säger Öberg till Sportbladet.

Trots en nedåtgående formkurva efter VM, med en 13:e plats som bäst individuellt, låg Hanna Öberg fortfarande trea i den totala världscupen.

En placering hon haft ända sedan säsongens andra tävling.

Hon jagades närmast av Dorothea Wierer och tyska Franziska Preuss i den avslutande masstarten i Östersund. Men fyra bom på de två första skjutningarna gjorde att Öberg snabbt tappade mot sina konkurrenter.

Passerad av tyskan

Hanna Öberg blev 24:a, och passerades av Preuss som slutade trea i loppet.

– Klart jag inte nöjd med dagens tävling, eller helgen, och att jag trillar av pallen i totalen känns inte jättekul, säger Hanna Öberg.

Är du frustrerad?

– Lite, men nu vill jag bra lägga säsongen bakom mig. Analysera, vila och se vad jag kan göra bättre. Om jag ska se någonting positivt med den här avslutningen så har det inte minskat min motivation att göra jobbet i framtiden. Jag känner att det finns så mycket att utveckla.

Nästa vinter är det dags för OS i Peking, och Öberg berättar att hon ska jobba mer med att optimera kosten så att energin räcker över en hel säsong.

– När jag ska tävla så här fruktansvärt mycket så är det otroligt påfrestande. Det kan vara en nyckel för mig.

”Hon var väldigt trött efter VM”

Nästa helg väntar SM, men efter det ska Öberg koppla av.

– Det ska bli skönt att bara få vara. Vi har rest mycket. Jag ser fram emot att få dra till mamma och pappas fjällstuga. Det är en miljö jag trivs i och där kan jag ladda batterierna.

Landslagstränaren Johannes Lukas:

– Inte kul för Hanna att avsluta på det här sättet. Hon var väldigt trött efter VM, det var ett mästerskap som kostade henne väldigt mycket energi. Det kändes som att hon måste jaga flowet hela tiden och hon kom aldrig in i det. Men vi har sett mycket bra av henne under säsongen och nu ska vi analysera detaljer så det blir bättre, säger han.

Ingrid Landmark Tandrevold vann loppet, hennes första världscupseger i karriären. Mona Brorsson blev bästa svenska, på 13:e plats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Hanna Öberg
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Skidskytte

LÄS VIDARE

Stina Nilsson hyllar tränaren: ”En fantastisk person”

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Hanna Öberg