Friidrottare död i motorcykelolycka

”Kan inte fatta att det är sant”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Martti Kainulainen / TT NYHETSBYRÅN

Argentinsk idrott har sorg.

Spjutkastaren Braian Toledo har dött i en motorcykelolycka, 26 år gammal.

”Vi har förlorat en fantastisk människa”, skriver Gerardo Werthein, president i Argentinas olympiska kommitté.

Olyckan skedde i Toledos hemstad Marcos Paz, några mil från huvudstaden Buenos Aires, på torsdagen. Lokala medier uppger att han tappade kontrollen över sin motorcykel efter att ha kört över ett fartgupp och därefter for rakt in i ett träd.

Han ska ha dött i ambulansen, på väg till sjukhuset.

– Det här är ofattbart. Jag kan inte fatta att det är sant. Det känns fortfarande som en mardröm. Det enda jag önskar nu är ett Braian blir ihågkommen som en makalös idrottsman, men en ännu bättre människa, säger hans flickvän Sofía enligt radiokanalen Mitre.

Blev varnad

Braian Toledo var sedan några år tillbaka bosatt i Finland eftersom han har en finländsk tränare (Kari Ihalainen). Han var i fullt sjå med en storsatsning mot OS 2020.

Toledo var god vän med häckstjärnan Annimari Korte. För Ilta-Sanomat berättar hon att hon vid upprepade tillfällen varnade honom för farorna med att åka motorcykel.

”Jag dör heller medan jag gör något jag älskar, än att inte leva livet”‚ var en av de sista sakerna han sa till mig. Vila i frid min underbara vän”, skriver Korte på Twitter.

Stora framgångar

Toledo hade tidigare i karriären deltagit i OS i London 2012 och då åkt ut i kvalet.

Han tog mängder av medaljer på de sydamerikanska juniormästerskapen men nådde sin största framgång i ungdoms-OS 2010 då han vann guld.

”Vila i frid, Braian. Vi kommer sakna dig”, skriver Gerardo Werthein, president i Argentinas olympiska kommitté, på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN