Historisk svensk i Champions League

Han blir förste svensk någonsin i all star-laget

Publicerad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Årets all star-lag i handbollens Champions League är utsedda.

Då tog en svensk plats för första gången i historien:

Niclas Ekberg i Kiel.

Damernas och herrarnas Champions League i handboll spelades aldrig klart under säsongen på grund av coronapandemin (målet är att semifinaler och finaler ska spelas under hösten/vintern).

Men på fredagen presenterade det europeiska handbollsförbundet (EHF) ändå sina all star-lag som röstats fram av fansen.

Då tog en svensk plats: Niclas Ekberg, högersexa i tyska Kiel, som också utsågs till tyska mästare efter den avbrutna säsongen.

Ungerska klubbarna dominerar

Det är faktiskt första gången som en svensk kommer med i ett all star-lag i Champions League, som har röstats fram sedan 2013.

Men det ska tilläggas att målvakten Tomas Svensson togs ut i det drömlag som EHF utsåg 2013 över de 20 första säsongerna i Champions Leagues historia.

Den 31-årige kantspelaren har tackat nej till landslaget i drygt ett år nu. Tidigare i våras berättade han för Sportbladet att han hade tackat nej också till OS-kvalet i april, om det hade kunnat spelas. Men han har inte stängt den blågula dörren för alltid.

På herrsidan var ungerska Veszprem mest representerat med tre utmärkelser. På damsidan var dominerade trefaldiga, regerande mästarna Györ, också från Ungern.

Publicerad: