Boxning

Maria Lindberg föll i VM-matchen i boxning

Känner sig bortdömd: ”Jag trodde jag hade vunnit”

Av: 

Stefan Alfelt

Maria Lindberg
Maria Lindberg

SPORTBLADET

MALMÖ. Arg och frustrerad – men inte uppgiven.

– Jag trodde faktiskt att jag hade vunnit. Igen. Men det är så här alla mina jävla matcher ser ut, säger Maria Lindberg.

Som förlorade nattens VM-match i Montreal mot kanadensiska IBF-mästaren Marie Eve Dicaire på poäng.

Maria Lindberg jagade Dicaire och lyckades ofta att skära av kanadensiskans flyktvägar i ringen. Hon träffade ofta och hårt, men ska man vinna över en världsmästare på dennas hemmaplan krävs väldigt många rena träffar eller helst en knockout. Marie Eve Dicaire kontrade med en snabb lång vänster tillräckligt ofta för att domarna tyckte att de kunde ge henne en klar poängseger så att hon fick behålla titeln i superweltervikt.

– Några slag gick igenom min gard men hon träffade inte lika ofta och hårt som jag träffade henne. När matchen var slut sa min ringhörna: Du vann det här. Dom hade sex ronder till mig, tre till henne och en oavgjord.

”Klart det är hopplöst”

Två domare gav Dicaire nio av ronderna, den tredje gav hemmaboxaren åtta.

Känns det hopplöst?

– Klart att det gör. Det är tredje gången på två år som jag blir bortdömd. Först i Spanien (mot Inna Sagaydakovskaya), sen i Polen (VM-match mot Ewa Piatkowska) och nu detta. Vad ska jag göra? Jag kommer aldrig att få någon hemmafördel

Maria Lindberg är förbjuden att boxas i Sverige på grund av en huvudskada för länge sen. Därför har hon flyttat till Hamburg för att leva ut sin dröm i jakten på stora VM-titlar.

Maria Lindberg och Marie Eve Dicaire inför nattens match

”Det är jävligt svårt”

Och trots de tunga motgångarna har 42-åringen inga funderingar på att lägga handskarna på hyllan.

– Det är jävligt svårt att hålla sig motiverad, men alternativen är bara två. Att boxas eller inte boxas. Då är valet enkelt.

– Jag har redan nästa match klar, bara kontraktet som ska skrivas under. Minns bara inte var den ska gå. Serbien, Kroatien eller Bosnien. Det kommer också att bli en titelmatch. I en viktklass upp, avslöjar Maria.

Sen vill hon väldigt gärna boxas i USA.

– Jag har tre matcherbjudande i USA där jag är spärrad från att boxas, men kanske lättar det nu när jag fått gå match i Kanada. Jag ska attackera deras organisationer igen.

Bland annat har Maria erbjudande om att få möta superstjärnan Claressa Shields som nu har fem tunga världsmästarbälten i mellanvikt.

– I dag är jag stolt över mig själv, att jag överhuvudtaget klev upp i ringen. Det var ett under med tanke på mina förberedelser. Jag åkte själv till New York och fixade all träning inför matchen på vägen hit, konstaterar Maria Lindberg.

Hela hennes karriär har kantats av problem men det har aldrig fått henne att sluta sikta mot stjärnorna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Lindberg: ”En mardrömsmotståndare för mig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Maria Lindberg (boxare)