”Vad ska man säga”

”Gnaget” missade chansen när rivalen föll

Publicerad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

AIK var illa ute hemma mot Vänersborg.

Men under den sista kvarten lyckades ”Gnaget” hämta upp 3–5 till 5–5.

– Bra forcering på slutet, men annars är det inte bra, säger Johan Esplund.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


AIK gick ifrån till en 3–1-ledning i den första halvleken och såg ut att gå mot en planenlig seger hemma mot Vänersborg, men gästerna skulle komma igen.

Med knappa 20 minuter kvar av matchen hade gästerna dragit ifrån till en 5–3-ledning efter fyra obesvarade mål. Då växlade AIK upp och lyckades rädda en poäng

– Vad ska man säga? Bra forcering på slutet, men annars är det inte bra. Mycket för enkla misstag och försvarsmissar. Jag tycker de får göra lite för enkla mål, säger 5–5-skytten Johan Esplund i Sportbladet Play.

– Jag tycker inte vi kommer upp i den nivå vi behöver. Vi behöver inte komma upp i hundra för att vinna de här matcherna.

Alldeles innan slutsignalen i Gubbängen kom också beskedet att serieledande Villa Lidköping förlorat borta mot Sandviken med 5–3.

– Det var riktigt jobbigt att inte få med sig två poäng faktiskt, säger Esplund om missade chansen att ta igen på rivalen.

Elitseriens tätaste försvar höll ut

Vänersborg har tillsammans med serieledande Villa Lidköping släppt in minst mål i elitserien och har hyllats för sin starka defensiv under hela säsongen.

– På något sätt har vi hittat en trygghet och visst, det känns bättre och bättre för varje säsong och, ja, det har gått bra den här säsongen, säger Vänersborgs lagkapten och libero Simon Blomqvist i Sportbladet Play.

Något som blev en trygghet när AIK gick för sin slutforcering.

– Vi jobbar och sliter och det krävs en sådan här match för AIK är tunga.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE