Danmark vidare – klart för final i handbolls-VM

Uppdaterad 2023-11-21 | Publicerad 2023-01-27

Danmark är klart för final i handbolls-VM.

I semifinalen mot Spanien var man på väg mot en kollaps, men reste sig och vann med 26–23.

– Vi gör det onödigt spännande, säger Nikolaj Jacobsen.

Handbolls-VM 2023: Spelschema och tv-tider • Då spelar Sverige

Regerande världsmästarna Danmark såg ut att ha total kontroll och ledde med fem bollar i paus.

Början av andra halvlek fortsatte på samma inslagna väg, men sedan tog matchen en tvär vändnig.

Nio minuter passerade utan ett danskt mål och Spanien dundrade in fyra bollar varpå ledningen krympte till ett.

Omdiskuterade domslut

Niklas Landin och Danmark är klart för VM-final.

Men det löste sig för Danmark.

I slutskedet av matchen fick man en rad omdiskuterade domslut med sig – samtidigt fortsatte målvakten Niklas Landin att storspela.

– Det var en tuff andra halvlek. Vi gör det onödigt spännande. Men nu är vi i final för tredje gången i rad, det är enormt, säger Nikolaj Jacobsen till TV2.