Tung CL-förlust för Kristianstad

Publicerad 2017-02-25

En seger för Kristianstads handbollsherrar i bortamatchen mot Zagreb var nästan ett måste för att hoppet om en åttondelsfinal i Champions League skulle leva.

Men det blev förlust 23–26 och nu krävs det mirakel för att nå slutspelet.

Starten var annars lovande med ledning en bit in i första halvleken efter en bra försvarsinsats. Men Zagreb kom tillbaka och hade ledningen med 13–11 i halvtid. I andra nådde Kristianstad 17–17 men sen tog det tvärstopp framåt i fem minuter och Zagreb sprang ifrån till seger.

Tollbring bäste målskytt

Förlusten innebär att Kristianstad är sist i gruppen med två omgångar kvar. Nu måste man slå både regerande mästaren Kielce hemma och gruppettan Vadar borta för att ha chans till en åttondelsfinal.
Bäste målskytt i Kristianstad blev Jerry Tollbring med sex mål.