Seriefinalen mellan Lugi HF och IFK Kristianstad.

Det slutade med överkörning – regerande svenska mästarna vann med 29–19.

– Vi gör en katastrofal match, säger Lugis Anders Hallberg till C More.

– Det finns ingen som kan stoppas oss när vi spelar så här, säger Kristianstads Nebojsa Simic.

Lugi hade möjlighet att ta sig förbi regerande svenska mästarna Kristianstad. Men då öppnade bortalaget i en ruskig fart. IFK Kristianstad drog iväg och hade ett tag sju bollars ledning, 13–6, i första halvlek.

Men Lugi HF reste sig och minskade ledningen till 11–15.

Aldrig någon spänning

I början av andra halvlek testade Lugi att plocka ut målvakten under de första minuterna för att få utdelning. Men det gav ingen effekt.

I stället gick IFK Kristianstad upp till 19–12 – och då var det avgjort i seriefinalen. Lugi hade ingen möjlighet att hämta upp det underläget.

Serieledaren IFK Kristianstad, som tog SM-guld både 2015 och 2016, fortsatte att kontrollera matchen vann till slut med 29–19.

Tre poäng mellan lagen

Två nya poäng tills serieettan innebär att man rycker ifrån Lugi, det skiljer tre poäng mellan lagen.

– Vi förväntade oss inte att vinna tio matcher, särskilt med tanke på att det var en seriefinal. Det är härligt att se att vi kan ta fram det här spelet. Vi gjorde en perfekt match i dag, säger Kristianstads målvakt Nebojsa Simic till C More.

– Det finns ingen som kan stoppas oss när vi spelar så här.